Η Ford Mustang California Special επιστρέφει


Μετά την αναβίωση της Bullitt η Ford επαναφέρει στο προσκήνιο ένα άλλο βαρύ όνομα από το ένδοξο παρελθόν της Mustang, την California Special.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/3/2018

Η Mustang California Special είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά πριν από ακριβώς 50 χρόνια, το 1968, εμπνευσμένη από το Shelby GT του 1967. Η σύγχρονη εκδοχή της, με την ηλεκτρική μαλακή οροφή, διαθέτει την ίδια μαύρη μάσκα, αντίστοιχα πλευρικά διακοσμητικά και λογότυπα στο πορτμπαγκάζ, σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλλά και το splitter του Performance Pack 1.

PHOTO2%

Ο κινητήρας της Ford Mustang California Special είναι η τελευταία γενιά του ατμοσφαιρικού V8 των 5.000 cc, ο οποίος αποδίδει 460 PS και 570 Nm.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες υπάρχουν και στο εσωτερικό της νέας Mustang California Special, που χαρακτηρίζεται ως μοντέλο του 2019. Λεπτομέρειες όπως τα σήματα GT/CS στα μαύρα σουέτ καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, στο δάπεδο αλλά και στο ταμπλό μπροστά από το συνοδηγό.

Ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει και το ηχοσύστημα των 1.000 Watt με τα 12 ηχεία και τον ενισχυτή των 10 καναλιών της Bang & Olufsen, που παρουσιάστηκε με την ευρωπαϊκής εκδοχή της Bullitt, η οποία δίνει το παρόν στην Έκθεση της Γενεύης.