H BMW ετοιμάζει και ανοιχτή έκδοση της X2;


Γεγονός είναι πως τα ανοιχτά SUV είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού: το Nissan Murano Crosscabriolet η παραγωγή του οποίου έχει διακοπεί, η Mercedes G-Class Landaulet της πρώτης πλέον γενιάς που δεν είναι φουλ κάμπριο και πιο πρόσφατα το Range Rover Evoque Convertible.

  • 30/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Παρόλο που οι συγκεκριμένες εκδόσεις δεν δείχνουν να έχουν καθιερωθεί υπάρχει ακόμα ένας κατασκευαστής που βλέπει με καλό μάτι αυτήν την ομολογουμένως πολύ μικρή κατηγορία. Πρόκειται  για τη BMW, η οποία εξετάζει την παρουσίαση μιας ανοιχτής έκδοσης της νέας X2. Η οποία μάλιστα θα μπορούσε να έχει και μια εκδοχή με hardtop, που θα την μετέτρεπε σε τρίθυρο κουπέ.

Στη γερμανική εταιρεία θεωρούν πως και τα δύο αυτά μοντέλα θα μπορούσαν να έχουν εμπορική επιτυχία. Βλέποντας πάντως την πιθανή εκδοχή της ανοιχτής X2, από την X-Tomi Design, διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις ως προς αυτό.

Αν πάντως τα πλάνα υλοποιηθούν η γκάμα των κινητήρων θα είναι ανάλογη με αυτή της στάνταρ έκδοσης. Όσο για τις επιδόσεις θα υπολείπονται ελαφρώς, λόγω του βάρους που μοιραία θα είναι αυξημένο λόγω των απαραίτητων ενισχύσεων στο πλαίσιο.