Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το Ford Edge


Το μεγαλύτερο SUV στην γκάμα της Ford είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση του Detroit και τώρα έφτασε η στιγμή για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/2/2018

Η Ford κάνει λόγο για το πιο προηγμένο τεχνολογικά SUV που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα προσφέροντας διάφορες τεχνολογίες και τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται το ενεργητικό cruise control, το stop-and-go, της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, της αποφυγής σύγκρουσης κ.α.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο ανανεωμένος διάκοσμος με ποιοτικότερα υλικά κατασκευής (πάντα κατά την Ford) και την προσοχή τραβά ο νέος περιστροφικός επιλογέας κίνησης. Παράλληλα υπάρχουν πολλά στάνταρ και προαιρετικά στοιχεία όπως είναι ο 3D ψηφιακός πίνακας οργάνων, η ασύρματη φόρτιση, το υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα της B&O κ.α.

Εξωτερικά το νέο Edge ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα, τους επανασχεδιασμένους προβολείς με τα νέα LED και τους νέους προφυλακτήρες. Από πλευράς εξοπλισμού οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν να επιλέξουν σε μία νέα υπερπλήρη έκδοση ST-Line που περιλαμβάνει πολλά και διάφορα μαζί με νέας σχεδίασης 20άρες ζάντες.

Το νέο Edge υποδέχεται τον ολοκαίνουργιο bi-turbo δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 238 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με την κίνηση να μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς. Επίσης, για όσους δεν δίνουν και τόσο μεγάλη σημασία στις επιδόσεις υπάρχουν και οι μικρότερες επίσης δίλιτρες εκδοχές EcoBlue με 150 PS (κίνηση μπροστά) και 190 PS (με τετρακίνηση).