Έρχεται μεσαίο SUV από τη Fiat!


Στα σκαριά ένα νέο SUV αυτοκίνητο από τη Fiat, στη μεσαία κατηγορία με τετρακίνηση αλλά και επταθέσιο εσωτερικό.

  • 9/6/2016

Έπειτα από το λανσάρισμα του Toro στη Βραζιλία (ένα κλασσικό Pick up που διαθέτει η Fiat στην χώρα της Νοτίου Αμερικής), η ιταλική φίρμα εξετάζει το ενδεχόμενο την προσθήκης στην γκάμα της, ενός SUV το οποίο θα βασίζεται στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα βραζιλιάνικων μέσων, η εξέλιξη αυτή μάλλον θα έχει αίσιο τέλος.

Το υπό δημιουργία SUV, δεν θα έχει μόνον ως μηχανολογική βάση το Toro, αλλά και αισθητικές αναφορές, σε κάθε περίπτωση όμως θα προσφέρει περισσότερες ανέσεις. Μάλιστα, θα μπορεί να είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με 5, ακόμη και 7 θέσεις σε έκδοση (πιθανόν) με μεγαλύτερο μεταξόνιο (long wheelbase).

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, θα δανείζονται από το pick up και περιλαμβάνουν τον βενζίνης των 1.8 λίτρων και τον ντήζελ 2.0 MultiJet Turbodiesel (απόδοσης 140 και 170 ίππων, αντίστοιχα). Οι δικίνητες εκδόσεις θα εφοδιάζονται με το γνωστό αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων, ενώ αργότερα θα μπορεί να τοποθετηθεί είτε μηχανικό των έξι σχέσεων, είτε το πιο σύγχρονο αυτόματο εννιάρι, ανεξάρτητα από τη μετάδοση ( 2WD ή 4WD).

Δεν ήταν παράτολμο να πούμε εάν και εφόσον το νέο SUV που ετοιμάζει η Fiat περάσει τον Ατλαντικό και καταφθάσει στην Ευρώπη, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό στο πλαίσιο των global products που σχεδιάζει πλέον η αυτοκινητοβιομηχανία.