Διαρροή για τη νέα Porsche 911 GT3 RS


Στην ανανεωμένη της εκδοχή η ισχυρότερη ατμοσφαιρική Porsche αναβαθμίστηκε στα σημεία και απέκτησε +20 ίππους φτάνοντας συνολικά τους 520 PS.

  • 6/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μέχρι να ακολουθήσει η επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση της νέας 911 GT3 RS μπορείτε να απολαύσετε τις πρώτες φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης που διέρρευσαν πρόωρα στο διαδίκτυο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η συγκεκριμένη Porsche είναι η ισχυρότερο με ατμοσφαιρικό κινητήρα και η τελευταία της σειράς 991 (εκτός και αν ακολουθήσει μια νέα Speedster).

Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση η ισχύς του τετράλιτρου εξακύλινδρου boxer αναμένεται να ανέβει στα 520 PS που αποδίδονται στις 8.250 rpm, σύμφωνα και με το Drive Αυστραλίας. Για την ροπή δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά αναμένεται ελαφρώς πάνω από τα 460 Nm που αποδίδει το απερχόμενο μοντέλο. Ενώ η GT3 έχει στάνταρ επτάρι μηχανικό ή διπλόδισκο κιβώτιο, η καυτή RS αναμένεται να συνεχίσει μόνο με το PDK. Όσο για το 0-100 αναμένεται να διαρκεί 3,2 sec με τελική στα 312 km/h.

Από εκεί και πέρα αναμένονται βελτιώσεις στο σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης καθώς και στην αεροδυναμική του αμαξώματος με νέας σχεδίασης εισαγωγές και επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Η πίσω πτέρυγα θα έχει διαφορετική γεωμετρία, ενώ θα υπάρχει και προαιρετικό πακέτο Clubsport (με αλουμινένιο roll-cage, ζώνες έξι σημείων κ.α.). Περισσότερα θα έχουμε προσεχώς με την επίσημη παρουσίαση της 911 GT3 RS.