BMW Concept 8 Series: Ηρθε το μέλλον της BMW [photos]


Τη σκηνή του φετινού Concorso d’Eleganza Villa d’Este, επέλεξε το BMW Group για να αποκαλύψει τη BMW Concept 8 Series.

  • 26/5/2017

Με το νέο πρωτότυπο, η BMW δίνει μια πρώτη γεύση από το προσεχές μοντέλο – τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe, που θα λανσαριστεί το 2018 στο πλαίσιο της μεγαλύτερης προϊοντικής επίθεσης στην ιστορία της εταιρείας. Η στρατηγική NUMBER ONE > NEXT έχει θέσει ως στόχο για το BMW Group μία σημαντική αύξηση πωλήσεων και εσόδων στην πολυτελή κατηγορία και η BMW Σειρά 8 Coupe παίζει σημαντικό ρόλο. Στο εξωτερικό συνδυάζονται στοιχεία του παρελθόντος και του μέλλοντος. Η BMW Concept 8 Series λανσάρει νέες σχεδιαστικές ιδέες και τεχνικές διαμόρφωσης.

Μία μεγάλη μάσκα, λεπτοί διπλοί προβολείς λέιζερ και μεγάλοι αεραγωγοί στην εμπρός ποδιά δημιουργούν μία εντυπωσιακή, σπορ εικόνα. Μεγάλες ζάντες αλουμινίου (21-ιντσών) με σπορ πολυάκτινη σχεδίαση και αεροδυναμικά στοιχεία, δημιουργούν οπτικό βάθος. Συνολικά, η σιλουέτα της BMW Concept 8 Series εκτείνεται χαμηλά, το μακρύ καπό αλληλοεπιδρά με τη γραμμή οροφής, ενώ η εντυπωσιακή κλίση του πίσω άκρου και οι θόλοι των τροχών παραπέμπουν στην πίσω κίνηση (RWD), δημιουργώντας μία κατάληξη που προσθέτει μία σπορ νότα. Εδώ ξεχωρίζει επίσης ο σκούρος διαχύτης από ανθρακονήματα στο κάτω τμήμα της πίσω ποδιάς και οι μεγάλες, τραπεζοειδείς απολήξεις εξαγωγής.

 

Εσωτερικό

Το εσωτερικό εστιάζει στα απαραίτητα. Παίρνοντας θέση πίσω από το τιμόνι, ο οδηγός, νιώθει ότι βρίσκεται στο cockpit ενός γνήσιου, σπορ αυτοκινήτου. Οι επιφάνειες και οι γραμμές εστιάζουν προς τα εμπρός. Η ταξινόμηση των λειτουργιών σε Κέντρα Ελέγχου, όπως στο κέντρο του ταμπλό, στην κεντρική κονσόλα και στις πόρτες, χαρίζουν στο εσωτερικό μία άριστα δομημένη εικόνα. Ανάμεσα στα σχεδιαστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η μετάβαση από τον πίνακα οργάνων στις πόρτες και η σπορ αίσθηση του εσωτερικού. Αυτή η εντύπωση μεγεθύνεται από την ομαλή σύνδεση μεταξύ της κεντρικής κονσόλας και του ταμπλό οργάνων που μαζί δημιουργούν τον πυρήνα του εσωτερικού. Η ψηλή κεντρική κονσόλα και το χαμηλό ταμπλό προσδίδουν μεγαλύτερη έμφαση στην άνεση και σπορ αίσθηση του χώρου. Τα καθίσματα είναι λεπτά, ενώ ο σκελετός από ανθρακονήματα και το δέρμα τα κάνουν μοναδικά. Το τιμόνι ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική γραμμή, με τις αλουμινένιες ακτίνες γυαλισμένες στο χέρι, και τα κόκκινα ανοδιωμένα χειριστήρια αλλαγών (shift paddles).

 

Μηχανικά μέρη

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η νέα 8άρα με κωδικό G15 υποδηλώνει μηχανολογική συνάφεια με τις G11/12 της Σειράς 7 που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί την OKL πλατφόρμα. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η δομή με ανθρακονήματα για μείωση βάρους θα είναι παρεμφερής με αυτήν της 7άρας ενώ το εισαγωγικό μοντέλο θα φορά τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα αλλά σίγουρα θα υπάρχει και ο V8 twin-turbo των 4,4 λίτρων. Είναι πάνω από το 850i που τα πράγματα θα γίνουν πιο ενδιαφέροντα. Όποιος περιμένει έναν V-12 για την 860i θα απογοητευτεί. Αν και ο twin-turbo των 6,6 λίτρων από την BMW M760i θα ταιριάζει, δεν φαίνεται να είναι αρκετά «αθλητικός» για τη σειρά 8. Αντ 'αυτού, θα υπάρξει η BMW M8, η οποία θα χρησιμοποιεί το ίδιο V-8 twin-turbocharged κινητήρα με τη νέα M5, καθώς και την τετρακίνησή της. Θα πρέπει να περιμένουμε τις προδιαγραφές, αλλά η φύση της M8 σημαίνει ότι μπορεί να πάρει ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του V8 από τη M5.