Αποκάλυψη για το νέο Skoda Karoq! [video+photos]


To compact SUV της Skoda εκφράζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. 

  • 19/5/2017

Στο Karoq αναγνωρίζει κανείς εύκολα την καινούργια, γεμάτη συναίσθημα αλλά και δυναμισμό γλώσσα σχεδιασμού της εταιρείας Έχει εντυπωσιακό χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία από κρύσταλλο Βοημίας που τονίζουν τόσο τη δυναμική όσο και την κομψή πτυχή του. Παράλληλα οι μεγαλύτερες διαστάσεις του αμαξώματος, αφενός βελτιώνουν σημαντικά το επίπεδο άνεσης των επιβατών και αφετέρου αυξάνουν την χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ

Τα βασικά του χαρακτηριστικά συνοψίζονται στα εξής:

Τεχνολογία: Full LED προβολείς στον επιπλέον εξοπλισμό, LED πίσω φωτιστικά σώματα από τον βασικό εξοπλισμό.

Εσωτερικοί χώροι: το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του

Πρακτικότητα: τα επιπλέον πίσω καθίσματα VarioFlex κάνουν το εσωτερικό ακόμα πιο λειτουργικό στις ανάγκες.

Στρατηγική: με το Karoq η Škoda ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στην κατηγορία των SUV.

Ο δυναμικός αλλά και ο έντονα εκφραστικός σχεδιασμός, του νέου μοντέλου, αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Škoda. Το εμπρός μέρος αιχμαλωτίζει το βλέμμα χάρη στον εντυπωσιακό τρισδιάστατο σχεδιασμό του, ενώ η μάσκα με το χρωμιωμένο περίγραμμα και τις κάθετες διπλές γρίλιες υιοθετεί το τραπεζοειδές σχήμα που χαρακτηρίζει όλα τα SUV της.

O σχεδιασμός των προβολέων είναι εμπνευσμένος από τη μεγάλη παράδοση της Βοημίας στις δημιουργίες από κρύσταλλο. Έτσι, η «κρυστάλλινη» διαμόρφωση των πλήρως LED προβολέων, σε συνδυασμό με τις 8 φωτεινές ζώνες που παραπέμπουν σε «βλεφαρίδες», δημιουργούν ένα μοναδικό φωτεινό αποτύπωμα. Ταυτόχρονα, το μεγάλο σήμα της Škoda βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο καπό.

Η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται και για τα πίσω σώματα, πιο συγκεκριμένα για τα φώτα θέσης, τα φώτα των φρένων και για αυτά της ομίχλης. Ο σχεδιασμός τους είναι χαρακτηριστικά στενός και ιδιαίτερος, με το εξωτερικό τους τμήμα να βρίσκεται στα φτερά και το εσωτερικό να είναι ενσωματωμένο στην 5η πόρτα. Παράλληλα τα πίσω φώτα σχηματίζουν και το χαρακτηριστικό για τα Škoda περίγραμμα «C».

 

Διαστάσεις και εσωτερικό

Το κόμπακτ SUV έχει μήκος 4.382 χιλιοστά, πλάτος 1.841 χιλιοστά και ύψος 1.605 χιλιοστά. Το μεγάλο μεταξόνιο των 2.638 χιλιοστών (τετρακίνητη έκδοση: 2.630 χιλιοστά) εξασφαλίζει στο Karoq ευθυβολία στις υψηλές ταχύτητες και σταθερότητα στις στροφές, αποτελώντας ταυτόχρονα και μια ένδειξη για το ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η μάρκα Škoda διακρίνεται για την εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων στα μοντέλα της και το νέο Karoq δεν αποτελεί εξαίρεση. Με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 521 λίτρα, η οποία αυξάνεται στα 1.630 λίτρα με την αναδίπλωσή τους. Σε συνδυασμό με τα πίσω καθίσματα VarioFlex, που αποτελούν στοιχείο του επιπλέον εξοπλισμού, το μέγεθος του πορτμπαγκάζ, με τα καθίσματα σε χρήση, κυμαίνεται από 479 έως και 588 λίτρα.

Το σύστημα VarioFlex αποτελείται από τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, καθένα από τα οποία ρυθμίζεται ή και αφαιρείται μεμονωμένα, μετατρέποντας το SUV σε όχημα πολλαπλών χρήσεων με μέγιστη χωρητικότητα 1.810 λίτρων!

Tο εσωτερικό προσδιορίζεται από νέας σχεδίασης ταμπλό, που αποτελείται από ένα μεγάλο άνω τμήμα και από ένα πιο στενό κάτω - ένας διαχωρισμός που είναι πιο εμφανής στις μεγάλες επιφάνειες με τα διακοσμητικά στοιχεία της πλευράς του συνοδηγού. Παρόμοια σχεδιαστική προσέγγιση συνεχίζεται και στις επενδύσεις στις πόρτες.

Ταυτόχρονα ο σχεδιασμός του εσωτερικού του Karoq προσδιορίζεται και από έντονα κάθετα στοιχεία, όπως είναι οι τέσσερις αεραγωγοί - οι δύο κεντρικοί περιβάλλουν την ενσωματωμένη στο ταμπλό οθόνη. Ένα επιπλέον εντυπωσιακό στοιχείο του άνετου εσωτερικού είναι και ο LED φωτισμός του: ιδιαίτερα στενές LED ζώνες φωτισμού υπάρχουν στο πάνω σημείο των επενδύσεων στις τέσσερις πόρτες και συνεχίζουν σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την ένταση του φωτισμού και να επιλέξει μεταξύ 10 διαφορετικών χρωμάτων.

Ως μέρος της στρατηγικής Škoda 2025 για το μέλλον, η μάρκα θα στηρίζει με συνέπεια την επέκταση της γκάμας της, δίνοντας έμφαση κυρίως στη διεύρυνση της SUV γκάμας της. Μόλις πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε στις διεθνείς αγορές ένα νέο μεγάλο SUV, το Kodiaq, ενώ με το Karoq δημιουργεί το επόμενο ορόσημό της. Το εμπορικό του λανσάρισμα θα ακολουθήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

 

Τέσσερις καινούργιοι, πολύ αποδοτικοί κινητήρες

Το Karoq διαθέτει τεχνολογία αιχμής κάτω από το καπό του, καθώς διαθέσιμοι είναι πέντε κινητήρες - δύο βενζίνης και τρεις diesel. Οι δύο κινητήρες βενζίνης και οι δύο diesel είναι καινούργιοι στη γκάμα. Οι κυβισμοί τους είναι 1.0, 1.5, 1.6 και 2.0 λίτρα και οι αποδόσεις τους κυμαίνονται από 85 kW (115 PS) έως 140 kW (190 PS). Όλοι οι κινητήρες είναι turbo με άμεσο ψεκασμό, διαθέτουν σύστημα Start & Stop και τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας πέδησης, είναι εξαιρετικά αποδοτικοί και σύμφωνοι με τις προδιαγραφές Euro 6.

Εξαιρούμενου του πιο ισχυρού κινητήρα πετρελαίου όλοι οι άλλοι μπορούν να συνδυαστούν είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο DSG 7 σχέσεων. Ο 2.0 TDI των 140 kW (190 PS) συνδυάζεται στάνταρ με τετρακίνηση και με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Ο νέος 1.5 TSI διαθέτει το ιδιαίτερο τεχνολογικό χαρακτηριστικό της απενεργοποίησης  κυλίνδρων.

Κινητήρες βενζίνης

  • Νέος: 1.0 TSI – 85 kW (115 PS), 175 Nm ροπής, τελική ταχύτητα 187 km/h, 0-100 km/h σε 10,6 δευτερόλεπτα, κατανάλωση καυσίμου μεικτός κύκλος 5,2 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, εκπομπές CO2 μεικτός κύκλος 117 γραμμάρια/ χιλιόμετρο.
  • Νέος: 1.5 TSI – 110 kW (150 PS), 250 Nm ροπής, τελική ταχύτητα 204 km/h, 0-100 km/h σε 8,4 δευτερόλεπτα, κατανάλωση καυσίμου μεικτός κύκλος 5,1 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, εκπομπές CO2 μεικτός κύκλος 119 γραμμάρια/ χιλιόμετρο.

Κινητήρες diesel

  • Νέος: 1.6 TDI – 85 kW (115 PS), 250 Nm ροπής, τελική ταχύτητα 188 km/h, 0-100 km/h σε 10,7 δευτερόλεπτα, κατανάλωση καυσίμου μεικτός κύκλος 4,5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, εκπομπές CO2 μεικτός κύκλος 118 γραμμάρια/ χιλιόμετρο.
  • 2.0 TDI – 110 kW (150 PS), 340 Nm ροπής, τελική ταχύτητα 207 km/h, 0-100 km/h σε 8,9 δευτερόλεπτα, κατανάλωση καυσίμου μεικτός κύκλος 4,4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, εκπομπές CO2 μεικτός κύκλος 115 γραμμάρια/ χιλιόμετρο.

Όλες οι τιμές αναφέρονται σε μοντέλα με κίνηση στους εμπρός τροχούς και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

  • Νέος: 2.0 TDI – 140 kW (190 PS), 400 Nm ροπής, τελική ταχύτητα 211 km/h, 0-100 km/h σε 7,8 δευτερόλεπτα, κατανάλωση καυσίμου μεικτός κύκλος 5,3 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, εκπομπές CO2 μεικτός κύκλος 138 γραμμάρια/ χιλιόμετρο.
 

Video - Skoda Karoq