Αναβάθμιση για το ηλεκτρικό Citroen E-Mehari


Το ιδιαίτερο σχεδιαστικά και πλήρως ηλεκτρικό E-Mehari αναβαθμίστηκε με νέο ποιοτικότερο εσωτερικό και παράλληλα απέκτησε μία σκληρή οροφή καθώς και πλευρικά παράθυρα.

  • 9/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η Citroen διαθέτει στην γαλλική αγορά (και σε άλλες επιλεγμένες ευρωπαϊκές) το ηλεκτρικό «αυτοκινητάκι» που βλέπετε, το οποίο φτάνει σε μήκος τα περίπου 3,8 m και έχει πορτμπαγκάζ από σχεδόν 200 lt. To E-Mehari αποτελεί κοινό προϊόν παραγωγής με την Bollore και πλέον διαθέτει έναν πιο ροπάτο κατά 20% ηλεκτροκινητήρα με 166 Nm μέγιστη τιμή (από 140).

Συγκεκριμένα, ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 68 PS και κινεί τους μπροστινούς τροχούς για 195 km (κατά τον κύκλο NEDC) με μέγιστη ταχύτητα τα 110 km/h. Αυτή είναι η αυτονομία που δίνουν οι Γάλλοι με τις μπαταρίες λιθίου-πολυμερών να φορτίζουν πλήρως σε 10,5 ώρες με ταχυφορτιστή 16A ή σε 16 ώρες σε οικιακό ρεύμα με ένταση 10A.

Στην αναβαθμισμένη του εκδοχή το E-Mehari απέκτησε και νέα πιο άνετα καθίσματα με ρύθμιση καθ’ ύψος, καθώς και σύστημα Easy-Entry για ευκολότερη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα. Τα πλαστικά και τα υλικά είναι νέας και καλύτερης ποιότητας ενώ το στιλ του παραπέμπει στα C3 και στα C4 Cactus. Στην Γαλλία οι τιμές του E-Mehari (συμπεριλαμβανομένου της φοροαπαλλαγής 6.000 ευρώ για τα EV) ξεκινούν από τις 19.500 ευρώ για την soft-top έκδοση και από τις 20.700 ευρώ για την hard-top.