2017 Skoda Octavia RS 245: Παντοδύναμη!


Το Skoda Octavia RS 245 – με τον πανίσχυρο κινητήρα και τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό VAQ – υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες οδήγησης.

  • 7/3/2017

ΦΩΤΟ: REUTERS

Το μικρομεσαίο σπορ μοντέλο διατίθεται σε εκδόσεις Hatchback και Combi. Οι επιδόσεις του εντυπωσιάζουν: μόλις 6,6 δλ. για τα 100χλμ./ώρα από στάση, και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η εμφάνισή του είναι και αυτή ξεχωριστή χάρη στο νέο εμπρός τμήμα με τη φαρδύτερη μάσκα και τους μεγάλους κυψελοειδείς αεραγωγούς στο κέντρο και στις άκρες του επανασχεδιασμένου προφυλακτήρα. Τόσο η μάσκα όσο και το περίγραμμά της είναι βαμμένα σε γυαλιστερή μαύρη απόχρωση. Τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με κάλυμμα καθαρού κρυστάλλου, διαθέτουν στάνταρ τεχνολογία LED, καθώς και σύστημα ενεργού φωτισμού.

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Octavia κινεί ένας 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας TSI, συνολικής απόδοσης 245 ίππων. Η μέγιστη ροπή των 370 Nm επιτυγχάνεται μεταξύ 1.600 και 4.300 σ.α.λ. Οι επιλογές μετάδοσης: Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Σε σύγκριση με τις «νορμάλ» εκδόσεις της γκάμας, το σπορ αμάξωμα του Octavia RS 245 έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλ., ενώ το πίσω μετατρόχιο είναι φαρδύτερο κατά 30 χιλ. σε σχέση με το προηγούμενο Octavia RS 230. Το μοντέλο διαθέτει στάνταρ αλουμινένιες ζάντες διαμέτρου 19 ιντσών, σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση.

Στο δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, συμβάλλει τόσο το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESC συνδυαζόμενο με την επιλογή του προγράμματος Sport, καθώς και το ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο μπλοκέ διαφορικό VAQ. Το ίδιο ισχύει και για το σύστημα διεύθυνσης μεταβαλλόμενης υποβοήθησης, αλλά και για το προαιρετικό σύστημα ενεργού ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς του πλαισίου (DCC - Dynamic Chassis Control).