ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
BMW

Παρουσίαση της νέας BMW HP4 RACE [video+photos] 2/5/2017

Με αγωνιστικό DNA

Χάρη στην HP4 RACE η BMW Motorrad γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσικλετών στον κόσμο που παρουσιάζει έναν περιορισμένης παραγωγής σκελετό, με βάρος μόλις 7,8 κιλά, κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Για πρώτη φορά η μελλοντική αυτή τεχνολογία είναι διαθέσιμη στο αγοραστικό κοινό. Οι τροχοί είναι επίσης φτιαγμένοι από το ίδιο υψηλής τεχνολογίας υλικό, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 30% του βάρους σε σύγκριση με τους σφηρύλατους τροχούς από ελαφρύ κράμα, ενώ παρουσιάζουν και ιδιαίτερα υψηλή ακαμψία.

Η νέα HP4 RACE ανταποκρίνεται στις πιο υψηλές απαιτήσεις αγωνιστικής τεχνολογίας στον τομέα των αναρτήσεων και των φρένων. Τόσο το αντεστραμμένο πιρούνι FGR 300 όσο και το μονό αμορτισέρ TTX 36 GP είναι κατασκευασμένα από τη σουηδική Öhlins και είναι τα ίδια εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και στο MotoGP.

Το ψαλίδι ελαφρού κράματος, από φρεζαρισμένα εξαρτήματα και μεταλλικά φύλλα αλουμινίου είναι επίσης ένα εξάρτημα που χρησιμοποιείται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Στα φρένα της HP4 RACE χρησιμοποιούνται δύο μονοκόμματες δαγκάνες Brembo GP4 PR και εξαρτήματα που ομοίως προέρχονται από τις μοτοσικλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Τα έμβολα από τιτάνιο με ειδική επίστρωση και οι μονοκόμματες, αλουμινένιες δαγκάνες με χημική επίστρωση νικελίου συνιστούν ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα. Σε συνδυασμό με τους αγωνιστικούς, μεταλλικούς δίσκους T-type με διάμετρο 320 mm και πάχος 6,75 mm, το σύστημα πέδησης εξασφαλίζει εκπληκτική απόδοση στο φρενάρισμα.

< >