Στοπ στις "σφήνες" των μοτοσυκλετιστών από τον Άρειο Πάγο!


«Φρένο» στις παράνομες προσπεράσεις των μοτοσικλετιστών ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πάνω στις διαχωριστικές λωρίδες κυκλοφορίας βάζει ο Αρειος Πάγος.

  • 2/3/2017

Ουσιαστικά ξεκαθαρίζει ότι ο μοτοσικλετιστής που «χώνεται» και προσπερνά ανάμεσα σε κινούμενα ΙΧ σε περίπτωση που γίνει σύγκρουση θεωρείται εκείνος αποκλειστικά υπαίτιος του τροχαίου και επομένως πρέπει να πληρώσει για όσες φθορές και τραυματισμούς προκάλεσε, ενώ δεν δικαιούται την παραμικρή αποζημίωση από τους εμπλακέντες οδηγούς, ακόμα και αν τραυματίστηκε βαριά ή καταστράφηκε η μοτοσικλέτα του.

Παραδίδοντας μαθήματα... κυκλοφοριακής αγωγής, ο ΑΠ κρίνει ανεπίτρεπτη, παράνομη και αντικανονική την προσπάθεια μοτοσικλετιστή να προσπεράσει με αυτόν τον τρόπο, «τιμωρώντας» στην πράξη ένα καθημερινό φαινόμενο στους ελληνικούς δρόμους που έχει προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, τραυματισμούς σοβαρούς και ελαφρείς, φθορές, διαπληκτισμούς κ.ά.

Αντίστοιχες παρατηρήσεις κάνει ο ΑΠ και για τροχαία στα οποία οδηγός συγκρούστηκε με άλλο όχημα επειδή δεν σταμάτησε ούτε έκοψε ταχύτητα -όπως οφείλει- σε φανάρι όπου αναβοσβήνει διπλό κίτρινο βέλος, μολονότι αυτό τον υποχρεώνει να οδηγεί προσεκτικά για να παραχωρήσει προτεραιότητα σε πεζούς και οχήματα.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ.gr.