Ο συγκλονιστικός Billy Monger


Είναι μερικές στιγμές που αναζητάς λέξεις για να γράψεις ένα κείμενο, όμως δεν μπορείς εύκολα να τις βρεις. Διότι το «θέμα» από μόνο του είναι τόσο «δυνατό» που στην ουσία δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις.

Σαν την περίπτωση του Billy Monger, ένα πράγμα. Ήταν 17 Απριλίου του 2017 όταν ο 18άχρονος σήμερα Monger ενεπλάκη σε ένα τρομακτικό ατύχημα στην πίστα του Donington, κατά τη διάρκεια αγώνα της βρετανικής F4. Οι γιατροί υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών του Billy, προκειμένου να του σώσουν τη ζωή.

Ο Monger, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Και πριν καλά-καλά περάσει ένας χρόνος από το ατύχημά του, ο Billy επέστρεψε όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στα βάθρα! Ο Billy άφησε όλον τον κόσμο άφωνο στον αγώνα του βρετανικού πρωταθλήματος F3 στην πίστα του Oulton Park, όταν οδηγώντας εντυπωσιακά το μονοθέσιο της Carlin, κατάφερε να τερματίσει τρίτος!

Φυσικά οι στιγμές που έλαβαν χώρα κατά την απονομή ήταν άκρως συγκινητικές, με τους συναθλητές του Monger να τον αγκαλιάζουν και να του εύχονται να μπορέσει να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης…