Τα grid girls γίνονται… grid kids!


Την ανακοίνωση για την απόσυρση των όμορφων κοριτσιών από την εκκίνηση των Grand Prix ακολούθησε μια ακόμα από τη διοργανώτρια αρχή της Formula 1, η οποία ανέφερε πως τη θέση τους θα πάρουν παιδιά. 

  • 6/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τα αποκαλούμενα grid kids, που θα συνοδεύουν και θα στέκονται δίπλα από τους πιλότους σε κάθε Grand Prixι. Η επιλογή τους θα γίνεται από την τοπική λέσχη του σπορ, είτε με κλήρωση είτε με κάποια κριτήρια, που θα καθορίζονται ανά περίπτωση και θα συνοδεύονται και από τις οικογένειές τους.

Πάντως οι Αμερικανοί της Liberty Media δείχνουν ενθουσιασμένοι από την ιδέας τους αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Sean Bratches, διευθύνοντος συμβούλου της F1, ο οποίος είπε πως «θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή αυτών παιδιών, μιας και θα βρίσκονται δίπλα στους ήρωές τους, θα παρακολουθούν πως θα προετοιμάζονται για τον αγώνα. Θα βρίσκονται δίπλα στην ελίτ των οδηγών τα κρίσιμα λεπτά πριν την εκκίνηση. Θα ονειρεύονται να είναι αυτά στη θέσης τους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος έμπνευσης της νέας γενιάς πρωταγωνιστών της Formula 1».

Το θέμα βέβαια είναι να το βλέπουν έτσι οι θεατές και οι τηλεθεατές, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της FIA Jean Todt.