Kόκκινος πυρετός για την F2001 του Schumacher!


Ένα από τα πιο χαρισματικά μονοθέσια στην ιστορία της Ferrari, η F2001 με την οποία έτρεξε και πήρε τον τίτλο το 2001 ο Michael Schumacher βγήκε σε πλειστηριασμό. Και το ποσό που έπιασε είναι πραγματικά απίστευτο, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης ανέβασε το κασέ στα 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

 

  • 18/11/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ                           ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο με ιδιαίτερα πλούσια ιστορία, καθώς το συγκεκριμένο με αριθμό σασί 211 είναι ακριβώς το ίδιο με το οποίο ο Michael Schumacher είχε τρέξει σε τρεις αγώνες, και είχε κερδίσει τους δύο, την Ουγγαρία και το Μονακό. Η χρονιά είχε κλείσει ιδανικά για την Scuderia έχοντας κερδίσει τόσο το πρωτάθλημα οδηγών όσο και εκείνο των κατασκευαστών.

Οι ειδικοί περί των δημοπρασιών έκαναν λόγο για υψηλότερο νούμερο στην πώληση τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια, όμως το τελικό ποσό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μάλιστα τα 7,5 εκατομμύρια της τελικής τιμής είναι νέο ρεκόρ καθώς η προηγούμενη μεγαλύτερη αξία σε παλαιά Formula 1 ήταν και πάλι για μία F2004 του Michael Schumacher που είχε πωληθεί για 3,2 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως μαθαίνουμε, το μονοθέσιο βρίσκεται σε άψογη λειτουργική κατάσταση, με τον V10 να έχει περάσει από πρόσφατο σέρβις ενώ μέσα στην αξία της μεταπώλησης συμπεριλαμβάνεται και πλήρης υποστήριξη του εργοστασίου για συμμετοχή του νέου κατόχου σε track days και επιδείξεις όποτε το επιθυμεί.