Η Pirelli ανακοίνωσε δύο νέες γόμες για τη σεζόν 2018 στη Formula 1


Πρόκειται για ένα νέο ελαστικό για στεγνή πίστα που επεκτείνει τις επιλογές σε επτά γόμες μαζί με τις νέες super-hard και hyper-soft.

  • 24/11/2017

Με το φετινό πρωτάθλημα να κατεβάζει αυλαία αυτό το Σαββατοκύριακο στο Abu Dhabi, η Pirelli ανακοίνωσε πρόσφατα πως μεγαλώνει την «χρωματική της παλέτα» στην Formula προσθέτοντας στα άκρα δύο νέες γόμες: με το πορτοκαλί την έξτρα σκληρή (superhard) και με το ροζ μία πιο έξτρα μαλακή (hypersoft). Στην σχετική εικόνα του άρθρου μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες γόμες για το επόμενο πρωτάθλημα της F1.

«Πρόκειται για την πιο μαλακή γόμα που έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα στην F1» δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής στην Pirelli, o Mario Isola. «Προφανώς πρόκειται για μια γόμα που εξελίχθηκε για κλειστές πίστες. Τα ελαστικά που σχεδιάσαμε για το 2018 είναι έτσι ώστε να δίνουν περίπου δύο pitstops σε κάθε αγώνα. Παρά ταύτα η βασική σχεδίαση δεν θα αλλάξει». Οι ομάδες θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά τα νέα ελαστικά την επόμενη εβδομάδα στην διάρκεια του διήμερου για τα δοκιμαστικά των ελαστικών στην Yas Marina.