Υψηλή ζήτηση και μεγαλύτερη παραγωγή για το Polestar 1;


Η Polestar, τo νέο σήμα της Volvo που θα κοσμεί τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, εκτιμά πως η ζήτηση για το πρώτο της αυτοκίνητο θα είναι τόσο μεγάλη που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής.

  • 8/2/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το Polestar 1 είναι ένα υβριδικό coupe διάταξης 2+2 με το σύστημα πρόωσης να συνδυάζει ένα turbo δίλιτρο βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες στους πίσω τροχούς και την συνολική ισχύ να φτάνει τους 600 PS. Ήδη η εκδήλωση ενδιαφέροντος για προ-παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 5.000 και οι ιθύνοντες της Polestar έχουν βρεθεί σε ένα μεγάλο δίλημμα.

Και αυτό διότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τρία χρόνια στα συνολικά 1.500 αυτοκίνητα (δηλ. 500 Polestar 1 ανά έτος). Έτσι, οι Σουηδοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν μία ακόμη βάρδια στο εργοστάσιο Chengdu στην Κίνα, όπως δήλωσε ο Thomas Ingenlath, o CEO της Polestar στο Automotive News Europe.

Πάντως, το εργοστάσιο στο Chengdu δεν αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του πριν τα μέσα του έτους, ενώ στις πρώτες πληροφορίες που γνωρίζουμε είναι πως το αμάξωμα θα είναι από ανθρακονήματα. Τέλος, να πούμε πως το Polestar 1 θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο κοινό της έκθεσης της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.