Χρηματοδότηση από την Σαουδική Αραβία για την Tesla;


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους μετόχους της εταιρίας η είδηση πως ο Elon Musk αναζητά περαιτέρω χρηματοδότηση από την Σαουδική Αραβία.

  • 14/8/2018

Πρόσφατα είχαμε γράψει για τον Elon Musk που σκέπτεται μέχρι και να βγάλει εκτός χρηματιστηρίου την Tesla με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αρκετές μηνήσεις μετόχων για χειραγώγηση της μετοχής της εταιρίας. Και μετά από μεγάλη πίεση ο Musk προχώρησε στην αποκάλυψη ενός πλάνου που θα προωθήσει εκ νέου την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με χρηματοδότηση από ιδιώτες μέχρι το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας που έχει έως τώρα μερίδιο 5% με προοπτική διεύρυνσης.

Πάντως οι κινήσεις του Musk δείχνουν πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην πιθανή φούσκα που ονομάζεται Tesla. Tα προβλήματα αυτά αναμένεται να γίνονται όλο και πιο έντονα και λόγω του έντονου ανταγωνισμού στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τους Ευρωπαίους και Ασιάτες κατασκευαστές να μπαίνουν γερά στο παιχνίδι και να κλονίζουν την «μονοπωλιακή» εικόνα που είχε έως τώρα η Tesla. Στην οποία ο Musk είναι ένας από τους μεγαλομετόχους με ποσοστό 20%.