VW Group: Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα


H γερμανική εταιρία παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα MEB (Modular Electric Matrix) που θα αποτελέσει την MQB των ηλεκτρικών μοντέλων του ομίλου.

  • 18/9/2018

Ως μέρος της καμπάνιας με την ονομασία «Electric For All» η Volkswagen παρουσίασε στην Δρέσδη την πλατφόρμα MEB πάνω στην οποία θα βασιστούν 27 νέα μοντέλα του ομίλου που θα λανσαριστούν έως το 2022. Ο γερμανικός όμιλος τονίζει πως δεν πρόκειται για μία αναβαθμισμένη εκδοχή της MQB που χρησιμοποιείται στα συμβατικής τεχνολογίας οχήματα αλλά για μία εντελώς νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα που θα κάνει πρεμιέρα στο I.D. που θα κατασκευάζεται από τα τέλη 2019 στο εργοστάσιο Zwickau (νότια της Γερμανίας, κοντά στα σύνορα με Τσεχία).

Ο Thomas Ulbrich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνος για το πρόγραμμα e-mobility του ομίλου, είπε στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου πως πρόκειται για ένα τεχνολογικό ορόσημο στον χώρο της ηλεκτροκίνησης παραλληλίζοντας το με την μετάβαση από το Beetle στο Golf.

Την Παρασκευή (21/9) το Car&Driver και ο υπογράφων θα ταξιδέψουν έως την Δρέσδη για να σας μεταφέρει από πρώτο χέρι όλα τα πλάνα του γερμανικού ομίλου γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Μην χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα!