To XC40 θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό της Volvo


Οι φήμες υπήρχαν εδώ και καιρό και τελικά τις επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρίας στο παρασκήνιο της παγκόσμιες πρεμιέρας του νέου S60.

  • 22/6/2018

O Thomas Ingenlath επιβεβαίωσε σε βρετανικό περιοδικό τα όσα κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες λέγοντας σε δήλωση του πως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo θα είναι το XC40 και θα κυκλοφορήσει αφότου λανσαριστεί το Polestar 2. Κάτι που σημαίνει πως το ηλεκτρικό XC40 θα παρουσιασθεί κάπου μέσα στο 2020, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα ξεκινήσει και η παραγωγή του XC90 EV στο πρώτο εργοστάσιο της Volvo στις ΗΠΑ (συγκεκριμένα στη Νότια Καρολίνα όπου εγκαινιάστηκε με το νέο S60).

To XC40 θα έχει νωρίτερα εμπλουτιστεί με τη νέα plug-in υβριδική έκδοση. Στόχος της Volvo μέχρι το 2025 είναι οι μισές της πωλήσεις να είναι στο 50% καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες. Κάτι που προσωπικά θεωρώ πολύ αισιόδοξο.

Όχι μόνο λόγω υποδομής και της βραδείας εξέλιξης των μπαταριών (ουσιαστικά δεν βλέπουμε κάποια πρόοδο αλλά μεγαλύτερες μπαταρίες που δίνουν μεγαλύτερες αυτονομίες), αλλά επειδή το αγοραστικό κοινό δεν είναι σωστά προετοιμασμένο και επειδή πολύ απλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα «φτηνότερα» και πιο πρακτικά συμβατικά αυτοκίνητα.