To X-Line Lane Cruise είναι σύστημα αυτόνομης οδήγησης για την εκ των υστέρων τοποθέτηση


Η καναδική start up X-Matic εξελίσσει ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα είναι διαθέσιμο από το 2019 και θα προορίζεται για την τοποθέτηση σε πιο παλιά αυτοκίνητα.

  • 11/12/2017

Το Lane Cruiser, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει ένα κεντρικό υπολογιστή, δύο κάμερες, μια οθόνη αφής καθώς και μονάδες ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης και των πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Οι δύο κάμερες, από τις οποίες το σύστημα αντλεί τα δεδομένα, θα τοποθετούνται στους εξωτερικούς καθρέφτες, ενώ οι λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης περιλαμβάνουν έλεγχο του τιμονιού, της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης, ενώ μέχρι το σύστημα να είναι έτοιμο προς πώληση θα υπάρχει και η δυνατότητα αυτόνομης αλλαγής λωρίδας. Πρόκειται δηλαδή για σύστημα επιπέδου 2, ενώ ανά πάσα στιγμή ο οδηγός του θα μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο.

Μέσα στο 2018 200 μονάδες του Χ-Line Lane Cruise θα δοκιμαστούν στην περιοχή γύρω από το Οντάριο, ενώ την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει, όπως είπαμε και εκτός απροόπτου, η κανονική του διάθεση. Σε μια τιμή που θα είναι ιδανικά κάτω από τις 3.000 δολάρια, ενώ θα είναι πιο προσιτό σε συνδυασμό με ένα σύστημα συνδρομών που προγραμματίζει η εταιρεία.