Το VW Golf ξεπέρασε τις... 34 εκατ. πωλήσεις σε 4 δεκαετίες!


Με 1 εκατομμύριο μονάδες μόνο μέσα στο 2017, το best-seller της VW συνεχίζει να γράφει την δική του μοναδική ιστορία στην αυτοκίνηση.

  • 31/12/2017

KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: VW

Από την εμφάνισή του το 1974 το Golf αποδείχθηκε ίσως μία από τις πιο χαρισματικές περιπτώσεις στην ιστορία της αυτοκίνησης, και σίγουρα το όχημα που έφερε την VW στην θέση που είναι σήμερα.

Φέτος κατάφερε να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε τα 34 εκατομμύρια σε πωλήσεις, με το 1 εκατομμύριο από αυτα να έχει προστεθεί μόνο μέσα στο 2017.

Το Golf hatchback παραμένει ο ηγέτης των πωλήσεων της εταιρίας στην Γερμανία και την Ευρώπη ενώ ακόμα και η έκδοση station wagon σημείωσε άνοδο 11%.

Πάντως η μεγαλύτερη άνοδος σε πωλήσεις στην εταιρία ήρθε από το Tiguan, με διαφορά σε σχέση με το 2016 στο +40%, φθάνοντας συνολικά στις 730.000 μονάδες.

Αυτό που μένει είναι να ανακοινωθούν τα συνολικά αποτελέσματα για το έτος, με τις πωλήσεις και τα κέρδη, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει ποιός είναι πρώτος στην άτυπη μονομαχία με το γκρουπ Renault-Nissan-Mitsubishi, το οποίο είχε πάρει "κεφάλι" από το γερμανικό γκρουπ για τους πρώτους έξι μήνες του 2017.