To VW Golf GTI TCR θα είναι έτοιμο τέλη του χρόνου


H νέα εκδοχή του Golf θα τοποθετείται κάτω από το τετρακίνητο R και πάνω από το GTI που πλέον πωλείται μόνο στην έκδοση Performance Pack.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/8/2018

Το βασικό GTI μπορεί να έπεσε θύμα του νέου κύκλου μετρήσεων WLTP και να κόπηκε όταν το R έχασε μερικά αλογάκια με την ισχύ του να πέφτει στα 300 PS. Ωστόσο στην Volkswagen δεν πτοούνται και προς τα τέλη του χρόνου θα λανσάρουν μία νέα έκδοση TCR με αέρα από το αγωνιστικό πρωτάθλημα.

Έτσι, ο δίλιτρος TSI θα αποδίδει 290 PS και 370 Nm, όπως και το concept που είχε παρουσιαστεί πριν από μερικούς μήνες, το οποίο και βλέπετε στις φωτογραφίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε στάνταρ το 7άρι DSG και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού.

Στην ίδια συνταγή θα βασιστεί και το μοντέλο παραγωγής, αν και υπάρχουν πιθανότητες να δούμε και έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σχετικά με τις επιδόσεις το 0-100 θα βρίσκεται στα περίπου 6 sec με την τελική να φτάνει τα 265 km/h/. Εννοείται πως η εμφάνιση θα είναι πιο κοντά στου R με πιο επιθετικό look και αεροδυναμικό κιτ.