Το VW Arteon θα αποκτήσει κινητήρα VR6 με 400+ άλογα


Η VW ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα 3 λίτρων διάταξης VR6 με απόδοση που θα ξεπερνά τους 400 ίππους και πρώτο αυτοκίνητο που θα τον "φορέσει" το Arteon. 

  • 16/12/2017

Η VW φαίνεται ότι έχει μεγάλα σχέδια για την επέκταση της γκάμας της με τα χαρακτηριστικά "R" και ανάμεσά τους ξεχωριστή θέση έχει ένα ακόμα πιο δυνατό Arteon, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ποκτήσει ιδιαίτερα σπορ χαρακτηριστικά.

Στην καρδιά του θα βρίσκεται ένας 3λιτρος VR6 κινητήρας τον οποίο εξελίσσει η Γερμανική εταιρία, με την απόδοσή του να φημολογείται ότι θα φθάσει ή και θα ξεπεράσει τους 400 ίππους, πολύ περισσότερους από τους 280 ίππους της σημερινής κορυφαίας έκδοσης. 

Όντας το κορυφαίο της σειράς θα διαθέτει τετρακίνηση 4Motion και βέβαια το γνωστό διπλόδισκο κιβώτιο DSG. H είδηση ότι η VW εξελίσσει έναν VR6 φαίνεται να έχει μεγάλη βάση, καθώς οι ενδείξεις και οι πληροφορίες είναι μάλλον σοβαρές, με την εταιρία να θέλει να "χτυπήσει" ακόμα και τις μεγάλες Porsche Panamera στον τομέα των επιδόσεων.

Εμείς απλά δεν έχουμε παρά να περιμένουμε, καθώς όπως φαίνεται εκτός από τα ηλεκτρικά οι Γερμανοί έχουν βάλει σκοπό να εξελίξουν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στον υπέρτατο βαθμό.