Το Suzuki Swift φιναλίστ του World Urban Car 2018


Το νέο Suzuki SWIFT προκρίθηκε στην τελική τριάδα των αυτοκινήτων που συναγωνίζονται στην κατηγορία World Urban Car στα σημαντικά βραβεία  World Car Awards 2018!

  • 11/3/2018

Τα World Car Awards (WCA) είναι ο σημαντικότερος ίσως θεσμός βράβευσης στον αυτοκινητιστικό κόσμο -με κορωνίδα το ιδιαίτερα γνωστό βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (World Car of the Year)- καθώς οργανώνεται και ψηφίζουν 82 επιφανείς δημοσιογράφοι αυτοκινήτων από 24 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Στην κατηγορία World Urban Car το Suzuki Swift προκρίθηκε στους 3 top φιναλίστ για το 2018. Η κατηγορία World Urban Car προστέθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, όπου το Suzuki Ignis κατατάχθηκε στο top 3. Μετά και την φετινή επιτυχία του Swift,  η Suzuki είναι η μοναδική εταιρία αυτοκινήτου που για δυο συνεχόμενες χρονιές είναι υποψήφια με δυο διαφορετικά μοντέλα στο top 3 της κατηγορίας  World Urban Car 2018 .

Για να χαρακτηριστεί ένα όχημα ως υποψήφιο για την κατηγορία World Urban Car θα πρέπει να έχει συνολικό μήκος από 1,0 έως 4,0 μέτρα. Επίσης τα υποψήφια αυτοκίνητα αξιολογούνται σύμφωνα με «κανόνες» ασφάλειας, ευελιξίας στη χρήση, φιλικότητας προς το περιβάλλον, οδηγικής απόλαυσης αλλά και με τον βαθμό καταλληλότητας τόσο για χρήση μέσα στην πόλη όσο και σε αυτοκινητόδρομο.

Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στο επερχόμενο Διεθνές Auto Show της Νέας Υόρκης στις 28 Μαρτίου.
Η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται σε συνέχεια των ιδιαίτερα θετικών κριτικών που έχει αποσπάσει το νέο Swift.

Η Suzuki είναι υπερήφανη για την επιτυχία του, ως αναγνώριση της σημαντικής και εστιασμένης εργασίας και εξέλιξης που πραγματοποίησε για την ανανέωση του εμβληματικού της μοντέλου, πάντα προσηλωμένη στην ικανοποίηση των ιδιαίτερα απαιτητικών αναγκών που έχει η κίνηση στο αστικό περιβάλλον.