Το ρομπότ της Nissan ανοιγοκλείνει 4.000 φορές την ημέρα τις πόρτες των αυτοκινήτων της


Aν είστε από τους σκεπτικιστές και εκείνους που ανησυχούν ότι τα ρομπότ θα κλέψουν τις δουλειές των ανθρώπων, σκεφτείτε αν θα μπορούσατε να ανοιγοκλείνετε μία πόρτα 4.000 φορές μέσα σε μία ημέρα.

 

KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ    ΦΩΤΟ: NISSAN

  • 17/11/2017

Η απάντηση είναι προφανώς όχι, οπότε και η Nissan προχώρησε στην δημιουργία ενός ρομπότ στο οποίο έδωσε την ονομασία Rosie και δουλειά της είναι να κάνει αυτή την άχαρη διαδικασία. Να ανοίγει και να κλείνει τις πόρτες των νέων μοντέλων της εταιρίας με σκοπό τον ποιοτικό έλεγχο των μηχανισμών που χρησιμοποιεί στις πόρτες της.

Η Rosie συμπληρώνει έναν κύκλο “άνοιξε-κλείσε” κάθε έξι δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι αντικαθιστά έναν εργάτη που θα έπρεπε να κάνει την ίδια διαδικασία 4.000 φορές την ημέρα (ή πάνω από 14.000 φορές σε τρεις βάρδιες!).

Το συγκεκριμένο ρομπότ, το οποίο ζυγίζει 1,5 τόνο έχει ένα ακόμα προνόμιο σε σχέση με τον άνθρωπο: λειτουργεί ασταμάτητα, χωρίς να κουράζεται και με σταθερό ρυθμό έτσι ώστε να βγαίνουν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Η Nissan υποστηρίζει ότι η πόρτα ενός αυτοκινήτου σε διάρκεια ζωής 10 ετών ανοιγοκλείνει γύρω στις 45.000 φορές και είναι σε κάθε περίπτωση το πρώτο εξάρτημα ενός αυτοκινήτου που δείχνει την ποιότητα κατασκευής ενός αυτοκινήτου. Με τον ρυθμό που δουλεύει η Rosie μπορεί να κάνει όλη την διαδικασία των 10 ετών μέσα σε μόλις 3 ημέρες. Δύσκολη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει. Εξακολουθείτε μήπως να ανησυχείτε για τα ρομπότ;