To πλήρως ηλεκτρικό VW I.D. Hatchback θα βγει το Νοέμβριο του 2019


Θα αντικαταστήσει το ηλεκτρικό e-Golf και με την σχεδίαση αλλά και την ανταγωνιστική τιμή του θα βρεθεί απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το Nissan Leaf και το Tesla Model 3

  • 22/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: VW

Kαθώς οδεύουμε προς το τέλος της δεκαετίας όλο και περισσότερες εταιρίες συγκεκριμενοποιούν το χρονοδιάγραμμα παρουσίασης των ηλεκτρικών μοντέλων τους. Η VW ανακοίνωσε λοιπόν ότι το πρώτο από την γκάμα των μοντέλων Ι.D. θα ξεκινήσει να πωλείται το Νοέμβριο του 2019, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της 8ης γενιάς του Golf.

To Ι.D. Hatchback θα είναι το πρώτο μοντέλο αυτής της σειράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW, το οποίο αργότερα θα εμπλουτιστεί και με άλλες εκδόσεις, όπως ένα crossover, ένα mini bus κ.λπ.

To I.D. Hatchback παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2016 και είχε τότε ένα ηλεκτρικό μοτέρ 168 ίππων με μία συστοιχία μπαταριών που αρκούσε για περίπου 500 χιλιόμετρα αυτονομίας. Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιά θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου παραγωγής, αν και είναι σίγουρο ότι θα έχουν υπάρξει αρκετές εξελίξεις σε σχέση με αυτά που προαναφέραμε.

Η ύπαρξή του στην γκάμα της εταιρίας, καθιστά την ύπαρξη του e-Golf περιττή, ενώ η εταιρία επιδιώκει με την κομψή του εμφάνιση και την ανταγωνιστική τιμή να βρεθεί  με αξιώσεις απέναντι στα Nissan Leaf Και Tesla Model 3.

Πάντως όπως φαίνεται η σειρά I.D. θα έχει σύντομα πολλά μέλη, καθώς η εταιρία έχει κατοχυρώσει ονόματα όπως τα I.D. Streetmate, I.D. Cruiser, και  I.D. Freeler, γεγονός που δείχνει ότι έχει ρίξει μεγάλο ενδιαφέρον στα ηλεκτρικά μοντέλα.