Τo Peugeot 508 θα έχει GTi μοτέρ με 270 άλογα


Συγκεκριμένα η γαλλική ναυαρχίδα θα έχει κάτω από το καπό της και τον turbo τετρακύλινδρο του 308 GTi που για την περίσταση θα αποδίδει 45 ίππους περισσότερους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/3/2018

Στις μικρότερες και πιο «low profile» κατηγορίες τα sedan αμαξώματα «κανιβαλίζονται» από τα SUV και τα crossover που γίνονται όλο και δημοφιλέστερα. Η νέα τάση και τάξη πραγμάτων έχει ουσιαστικά θέσει εκτός μάχης την κατηγορία των Ford Mondeo, Opel Insignia κ.α. με πιο πρόσφατο «θύμα» το Toyota Avensis το οποίο σταμάτησε να παράγεται λόγω χαμηλής ζήτησης.

Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει και για τα πολυτελέστερα sedan και στις ακριβότερες κατηγορίες όπου πάντα οι λιμουζίνες θα έχουν ένα σημαντικό μερίδιο της σχετικής αγοράς. Κακά τα ψέματα αλλά το πιο άνετο και ήσυχο ταξίδι μόνο ένα μεγάλο και άνετο sedan μπορεί να το προσφέρει. Και ανάμεσα στα πιο πρόσφατα και ομορφότερα που έχουμε δει είναι το νέο Peugeot 508 που παρουσιάστηκε αρχές του μήνα στην Γενεύη και σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεσή του.

Αν και οι βασικές εκδόσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη αναφερθεί σε μία top έκδοση που θα ανταγωνιστεί π.χ. το VW Arteon. Μάλιστα αυτή η έκδοση θα είναι ισχυρότερη και από την GT των 225 PS και οι φήμες λένε πως θα ξεχωρίζει από τα λογότυπα Ti που έφερε το 504 Ti πίσω στην δεκαετία του 1970. Αυτή την έκδοση θα κινεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του turbo 1.600άρη από το 308 GTi που για την περίσταση θα αποδίδει 270 PS. Το λανσάρισμα της θα γίνει μέσα στο 2019 μαζί με μία υβριδική έκδοση με 220 PS (180 PS από τον 1.6 συν 40 PS από τον ηλεκτροκινητήρα).