Το νέο VW Golf R θα είναι υβριδικό με 400 άλογα


Το νέο κορυφαίο Golf R αναμένεται το 2020 και όπως όλα τα R της VW θα είναι πιο extreme σε σχέση με ότι ξέρουμε μέχρι τώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/6/2018

Μπορεί το νυν κορυφαίο Golf, το R, να έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει και μάλιστα εντυπωσιακά με την επόμενη γενιά του. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε στο βρετανικό Auto Express ο κύριος Jurgen Stackman, ο οποίος είναι ο επικεφαλής των πωλήσεων και του marketing της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον Stackman λοιπόν η κορυφαία έκδοση της πολυαναμενόμενης 8ης γενιάς του διαχρονικού best seller της μάρκας θα επισκιάσει όλους τους ανταγωνιστές του. Και αυτό γιατί συνολικά το μοντέλα της VW που θα χαρακτηρίζονται ως R θα γίνουν πιο extreme. Σε ότι αφορά το χαρακτήρας τους και βέβαια την απόδοσή τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το στέλεχος της VW κάνει λόγο για 400 ίππους, γεγονός που θα το φέρει στα επίπεδα των σαφώς πιο ειδικών Audi RS3 και Mercedes-AMG A 45 4MATIC.

Ο κινητήρας θα εξακολουθεί να είναι ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 cc που χρησιμοποιείται και στο τρέχον μοντέλο, αλλά με σημαντικές τροποποιήσεις που θα αυξάνουν την απόδοσή του και κατά πάσα πιθανότητα και με πρόσθετη ισχύ κατά την επιτάχυνση μέσω ενός υβριδικού συστήματος (mild hybrid) που θα υποστηρίζεται και από ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt. Την εικόνα θα συμπληρώνουν η τετρακίνηση και ένα ακόμα πιο εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.