To νέο Volvo V40 θα έχει δύο εκδόσεις με ηλεκτροκινητήρες


Η Volvo σχεδιάζει να παρουσιάσει δύο διαφορετικές εκδόσεις του V40 της νέας γενιάς, την μία με μικρή μπαταρία και χαμηλό κόστος και την άλλη με μεγαλύτερη μπαταρία, αυξημένη αυτονομία και καλύτερες επιδόσεις.

  • 27/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: VOLVO

Aν και η παρουσίασή του αργεί κάπως (αναμένεται να γίνει μέσα στο 2019 ή το αργότερο στις αρχές του 2020), η Volvo ήδη ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του δημοφιλούς V40/

Σχεδιαστικά θα διατηρεί πολλά από τα στοιχεία που εμφανίστηκαν στο 40.2 Concept που έδειξε η εταιρία τον Μάιο που μας πέρασε (και είναι αυτό που βλέπουμε στην φωτογραφία) ενώ σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα κάνει χρήση αρκετών μηχανικών μερών από το XC 40.

Λόγω του ότι θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα CMA θα μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα νέα μοτέρ της εταιρίας, ενώ λόγω του ότι η πλατφόρμα αυτή έχει εξελιχθεί και με την ηλεκτροκίνηση κατά νου, θα έχει και ηλεκτρικές εκδόσεις, είτε ως plug-in υβριδικό είτε ως αμιγώς ηλεκτρικό. 

Μάλιστα η Volvo υποστηρίζει ότι θα διαθέτει το νέο της μοντέλο σε δύο ηλεκτρικές εκδοχές, η πρώτη με μία μικρή συστοιχία μπαταριών με περιορισμένη αυτονομία και χαμηλή τιμή και η δεύτερη με μία αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία, με "πλήρη" αυτονομία και ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Όταν και όποτε εμφανιστεί το V40 μάλλον δεν θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό  μοντέλο της Volvo μιας και τον τίτλο αυτό έχει προβλεφθεί να πάρει το Polestar 2 το οποίο αναμένεται να εμφανιστεί μέσα στο 2019.