To νέο Renault Megane RS Trophy θα ζεματάει!


Η γαλλική εταιρία δοκιμάζει το ταχύτερο Megane νέας γενιάς σε διάφορες πίστες ώστε να είναι έτοιμο για το ντεμπούτο του προς τα τέλη του χρόνου.

  • 21/6/2018

To Megane RS των 280 PS παρουσιάστηκε πέρυσι στην Φρανκφούρτη και το είχαμε οδηγήσει πριν από μερικούς μήνες, Πιστή στο ραντεβού της η γαλλική εταιρία αναμένεται να εισάγει και την Trophy εκδοχή που θα αποδίδει περίπου 300 PS και θα έχει διάφορες αναβαθμίσεις και λιγότερα κιλά. Το νέο Megane RS Trophy έχει κάνει αρκετές φορές την εμφάνιση του τελευταία στο Nürburgring με αρκετά βαρύ καμουφλάζ.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα χαρτογράφηση του turbo τετρακύλινδρου των 1.800 cc που θα έχει πιο «ελεύθερη» εξαγωγή, ενώ βελτιώσεις θα υπάρχουν και στην αεροδυναμική με μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα (στις φωτογραφίες βλέπετε Megane έκδοσης Cup).

Η ανάρτηση πιθανότατα να έχει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins και ελατήρια της Allevard (όπως και το προηγούμενο Trophy). Στην Renault δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ρεκόρ προσθιοκίνητου στο Nürburgring και την ανάκτηση τού στέμματος από το Honda Civic Type R, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν θα «χαλούσε» καθόλου τους Γάλλους…