Το νέο Opel Mokka θα έχει μηχανικά μέρη από PSA


Με δεδομένη την παρουσία των Crossland X και Grandland X θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως δεν θα υπήρχε χώρος για το Mokka.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/5/2018

Παρά ταύτα το Mokka, το SUV με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων που έχει σημειώσει ποτέ η Opel, θα συνεχίσει να υφίσταται και από το 2020 θα περάσει στην επόμενη του γενιά. Αρχικά υπήρχαν πλάνα να διατηρηθεί το σασί της GM, αλλά κάτι τέτοιο πρακτικά δεν μπορεί να γίνει. Τόσο επειδή η πλατφόρμα της GM θα είναι παρωχημένη και βαριά, όσο και επειδή δεν μπορεί να προσαρμοστεί στους κινητήρες του ομίλου PSA. Σχεδιαστικά η επόμενη γενιά θα παραπέμπει περισσότερο στο Grandland X (το μοντέλο της φωτογραφίας).

Έτσι, το νέο Mokka θα είναι ένα made by PSA μοντέλο, όπως επιβεβαίωσε και ο Michael Loscheller, το αφεντικό της Vauxhall (της «βρετανικής» Opel), στο Carbuyer. Η είδηση αυτή δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αφού έχει γίνει ήδη γνωστό πως και το νέο Corsa θα βασιστεί στην πλατφόρμα του επόμενου Peugeot 208. Επόμενο είναι και το Mokka να ακολουθήσει την ίδια οδό, με μεγαλύτερο μήκος αμαξώματος και χώρους για τους επιβάτες.

Παράλληλα το νέο Mokka θα έχει τους turbo κινητήρες του ομίλου PSA με τις εκδόσεις βενζίνης να ξεκινούν από τα 1.200 cc και η diesel από τα 1.500 cc. Στις βασικές εκδόσεις η κίνηση θα μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς, ενώ στις πλουσιότερες και ισχυρότερες στους τέσσερις. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για υβριδοποίηση, προφανώς με έκδοση mild hybrid, αφού στα πλάνα της Opel (ή της PSA καλύτερα) περιλαμβάνεται η παραγωγή ενός πλήρως ηλεκτροκίνητου Corsa την ίδια χρονιά που θα παρουσιαστεί το νέο Mokka.