Το νέο μικρό SUV της Skoda θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο


Ο λόγος φυσικά για την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Vision X που παρουσίασε η Skoda στη φετινή έκθεση της Γενεύης, ενώ του χρόνου θα εμφανιστεί αυτό που θα μπορεί κανείς να αγοράσει στις αντιπροσωπείες της μάρκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/3/2018

Η απόφαση από την πλευρά της τσέχικης εταιρείας, η οποία προγραμματίζει 19 νέα μοντέλα για την επόμενη διετία, ήταν σχετικά εύκολη. Όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της Skoda κατά την παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της μάρκας, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει «μεγάλη δυναμική πωλήσεων».

Το τελευταίο αποδεικνύεται και από την πολύ καλή πορεία που ήδη έχει το Seat Arona, αλλά και από αυτή που προδιαγράφει η VW για το αναμενόμενο T-Cross, με τα οποία το μικρό Skoda θα έχει πολλά κοινά.

Το σημαντικό νέο πάντως είναι πως το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το Vision X θα υιοθετήσει και το υβριδικό σύστημα πρόωσης του πρωτότυπου. Το οποίο είναι βασισμένο στον τετρακύλινδρο των 1.500 cc του ομίλου που εκτός από αμόλυβδη θα καταναλώνει και φυσικό αέριο. Επιπρόσθετα θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα που θα εξασφαλίζει και την τετρακίνηση, καθώς mild hybrid ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt.

Λίγο νωρίτερα από το Vision X (που φυσικά δεν θα λέγεται έτσι) θα παρουσιαστεί το πρώτο plug-in υβριδικό της Skoda. Αυτό θα είναι το Superb με την τεχνολογία του Passat GTE, όπως αυτή θα διαμορφωθεί στο facelift του.