Το νέο Land Rover Defender θα παρουσιαστεί του χρόνου


Η επικείμενη πρεμιέρα του Range Rover Evoque μεταθέτει αυτή του νέου Defender κατά ένα χρόνο με πολλές εκδόσεις αμαξωμάτων και κινητήρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/9/2018

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Land Rover σκοπεύει να παρουσιάσει τελικά του χρόνου την καινούργια γενιά του πιο ιστορικού της μοντέλου του Defender. Μάλιστα θα πρόκειται για μια ολόκληρη οικογένεια μοντέλων, η οποία αναμένεται να είναι και η μεγαλύτερη στη μακρόχρονη ιστορία της μάρκας. Έτσι η επωνυμία Defender θα αποκτήσει και το χαρακτήρα υπομάρκας, κατά τα πρότυπα των Range Rover και Discovery.

O προγραμματισμός της Βρετανικής εταιρείας που ανήκει στον ινδικό όμιλο της Tata, περιλαμβάνει και πάλι δύο διαφορετικά μεταξόνια και μια σειρά αμαξωμάτων και εκδόσεων, που θα κυμαίνονται από τη σπαρτιάτικη βασική μέχρι την υπερπολυτελή κορυφαία. Η ονομασία των μοντέλων θα ακολουθήσει τη λογική του αρχέτυπου με βάση τα μεταξόνιά τους.

Η βάση του νέου Defender -η Land Rover θα το τοποθετεί πάντως στα premium SUV- θα είναι το καινούργιο και πλήρως αλουμινένιο πλαίσιο MLA. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υιοθετηθεί το ξεχωριστό πλαίσιο σκάλας του βετεράνου προγόνου του αλλά θα είναι ένα σύγχρονο αυτοφερόμενο.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και ήπιες υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις των τετρακύλινδρων βενζίνης της γενιάς Ingenium, ενώ κορυφαίο σύνολο αναμένεται να είναι ένας νέος εξακύλινδρος σε σειρά που θα είναι διαθέσιμος με διάφορες αποδόσεις. Αντίθετα δεν προβλέπεται οκτακύλινδρη έκδοση όπως παλιά.