Το νέο hypercar της McLaren θα ονομάζεται Speedtail (video)


Η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε την ονομασία που θα έχει το νέο της hypecar και που θα συνεχίσει την τεράστια ιστορία που ξεκίνησε η McLaren F1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/7/2018

Πρόκειται για το επόμενο μεγάλο γεγονός που θα προγραμματίζει η McLaren μιας και η Speedtail δεν θα αποτελέσει μόνο τον συνεχιστή του κεφαλαίου που άνοιξε η McLaren F1, αλλά θα είναι το αυτοκίνητο με την υψηλότερη τελική ταχύτητα που θα έχει κατασκευάσει η εταιρία. Μία τελική που θα φτάνει τα 391 km/h και θα ξεπερνά εκείνη της απίστευτης ακόμη και σήμερα F1!

Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα η ονομασία Speedtail αφορά στο υπό εξέλιξη Hypercar GT (όπως το αποκαλούν οι Εγγλέζοι) με την κωδική ονομασία BP23. Σύμφωνα με τις όσες πληροφορίες υπάρχουν έως τώρα η Speedtail θα κατασκευαστεί σε μόλις 106 μονάδες, όσες δηλαδή είχε παραχθεί και η εμβληματική McLaren F1.

Μάλιστα η Speedtail θα είναι και αυτή τριθέσια με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο όταν το σύστημα πρόωσης θα είναι υβριδικό με V8 bi-turbo κινητήρα. Η παραγωγή της Speedtail θα ξεκινήσει τέλη 2019 ενώ σε μερικούς μήνες αναμένεται η παρουσίαση του πρώτου concept.