Το νέο Ford Fiesta ST θα έχει και μπλοκέ διαφορικό και launch control (video)


Στην Ford δεν ξεχνούν ποτέ την οδηγική απόλαυση και για αυτό προετοιμάζονται για το λανσάρισμα του νέου Fiesta ST το οποίο από τις αρχές καλοκαιριού θα βάλει φωτιά στην κατηγορία των γρήγορων «μικρών».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/3/2018

Σταδιακά ολοκληρώνεται η γκάμα του πληθωρικού νέου Fiesta αφού σχεδόν παράλληλα με την crossover εκδοχή του θα ξεκινήσει και η διάθεση του νέου ST. Πρόσφατα η Ford έδωσε στην δημοσιότητα νέα στοιχεία για το νέο Fiesta ST που θα κινείται από ένα νέο τρικύλινδρο Ecoboost των 1.500 cc που αποδίδει 200 PS και 290 Nm.

Το νέο μοτέρ διαθέτει σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, ενώ νέο είναι και το σύστημα εξαγωγής που υπόσχεται σπορ ήχο (όπως στο εκπληκτικό τωρινό ST200).

Όσον αφορά στις επιδόσεις η Ford δίνει χρόνο στα 6,5 sec για την διαδικασία των 0-100 km/h (0,4 νωρίτερα από το ST200) με τελική στα 232 km/h. Προαιρετική το πιο hot Fiesta θα μπορεί να έχει μπλοκέ μηχανικό διαφορικό Quaife, καθώς και σύστημα Launch Control για βέλτιστη εκκίνηση και απεικόνιση πληροφορίων στον πίνακα οργάνων. Στάνταρ είναι οι ζάντες 17 ιντσών, προαιρετικές οι 18άρες και τα Recaro στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με την Ford το σασί έχει βελτιστοποιηθεί σε κράτημα χάρη σε νέα ελατήρια για καλύτερο vectoring (κάτι σαν πλασάρισμα και κοντρόλ) στις στροφές, ενώ για πρώτη φορά ο οδηγός θα έχει στην διάθεσή του να επιλέξει ανάμεσα από τρία οδηγικά προφίλ (Normal, Sport και Track) που μεταβάλλουν ανάλογα την χαρτογράφηση του μοτέρ, την εξαγωγή και τα ηλεκτρονικά ελέγχου δυναμικές ευστάθειας.