To Genesis Essentia είναι ένα concept που σε βάζει στην πρίζα


Το premium σήμα της Hyundai παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης ένα φαντεζί concept car πάνω στο οποίο θα βασιστεί ένα σπορ καθαρά ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει έως το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/3/2018

Με την φόρα που έχει πάρει η ηλεκτροκίνηση σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές παρουσιάζουν διάφορα πρωτότυπα μοντέλα που ουσιαστικά προετοιμάζουν το έδαφος για εκείνα που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Αθόρυβα και «καθαρά» μιας και αυτά θα είναι πρωτίστως ηλεκτρικά, όπως το Essentia που βλέπετε για το οποίο υπάρχουν σκέψεις να βγάλει και διαβατήριο για την αγορά της Ευρώπης.

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και μυώδες σπορ κουπέ με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω (ένα στοιχείο που μάλλον το μοντέλο παραγωγής δεν θα έχει). Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η σχεδίαση του ταμπλό του οποίου το πάνελ καλύπτεται από μία σειρά από οθόνες με ψηφιακές ενδείξεις (αυτή του οδηγού είναι ανεξάρτητη και προεξέχει), ενώ την σπορ εικόνα ενισχύει το κοφτό τιμόνι και τα λεβιεδάκια στην κεντρική κονσόλα.

Το concept βασίζεται σε μονοκόκ πλαίσιο με κάρμπον αμάξωμα και από τις ελάχιστες πληροφορίες που δίνει η Hyundai συμπεραίνει κανείς πως υπάρχουν ηλεκτροκινητήρες σε κάθε τροχό και μπαταρίες με μεγάλο ενεργειακό φορτίο για αυτονομία κοντά στα 400 km. Όσο για την τελική αυτή αγγίζει τα 267 km/h (αν κρίνουμε από την ένδειξη του «κοντέρ»).