Το Fiat 500 "60άρησε" αλλά μένει πάντα νέο! [video]


Το Fiat 500 είναι πολύ παραπάνω από ένα απλό αυτοκίνητο. Μέσα σε 60 χρόνια το 500 έχει εξελιχθεί σε ένα αυθεντικό pop icon με πολλούς θαυμαστές, ένα σύμβολο του ιταλικού στυλ που δεν είναι ποτέ εκτός μόδας.

  • 13/3/2017

ΦΩΤΟ: FIAT

Η αποστολή του 500 από το 1957 έως σήμερα ήταν να δώσει χρώμα στους δρόμους σε όλο τον πλανήτη και το πέτυχε. 

Αυτή είναι η βασική ιδέα της διαφημιστικής καμπάνιας που δημιούργησε η Leo Burnett. Η καμπάνια θα τρέξει σε διάφορα media και σε διάφορες γλώσσες, συνδυάζοντας τη σύγχρονη προσωπικότητα του μοντέλου με την vintage έμπνευση από τη δεκαετία των '60.

Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο μήνυμα που θα εμφανίζεται σε όλες τις επικοινωνιακές δράσεις, σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας και καθ' όλη τη διάρκεια των εορτασμών σε όλα τα προϊόντα της οικογένειας 500. Το διακριτικό "500" θα περιέχει το ειδικό θέμα "Forever young" που υπογραμμίζει την προσωπικότητα και τις αξίες του εμβληματικού 500.

Το 500 είναι ένα σύγχρονο μοντέλο, το οποίο παραμένει ταυτόχρονα πιστό στο αρχικό μοντέλο, αποτελώντας έτσι ένα πραγματικό σύμβολο και έναν θρύλο σε τέσσερις τροχούς. Τέλος, το μήνυμα "Since 1957" δίνει έμφαση στη χρονιά που γεννήθηκε ένα αυτοκίνητο, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 60α του γενέθλια, διαθέτοντας την αναμενόμενη φρεσκάδα.

 

Διαδικτυακή σειρά που αφηγείται την ιστορία

Το πρώτο επεισόδιο του συναρπαστικού ταξιδιού που αφηγείται την ιστορία του εμβληματικού 500, προβάλλεται ήδη στο www.500foreveryoung.fiatpress.com. Η ιστορία ξετυλίγεται σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες μέσα σε ένα διαδραστικό εικονικό μουσείο. Ένα νέο "δωμάτιο" θα ανοίγει στην αρχή κάθε μήνα, μοιράζοντας με το κοινό μια ακόμα εποχή από τη ζωή του 500. Οι επισκέπτες θα αντικρίσουν διάφορα αντικείμενα, όπως ένα ραδιόφωνο που παίζει ένα γνωστό μουσικό κομμάτι εκείνης της εποχής ή μια τηλεόραση που παίζει π.χ. ένα διαφημιστικό σποτ.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς διαδραματίζεται στο γραφείο του Dante Giacosa στο Τορίνο, όπου σχεδιάστηκε το 500. Κάπως έτσι ξεκινάει αυτό το συναρπαστικό "παραμύθι" που αναλύει τη στενή συναισθηματική σχέση μιας μάρκας αυτοκινήτου με τους ανθρώπους. Οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν να ανακαλύψουν τη μαγική φόρμουλα που έγινε η αφορμή για τη γέννηση αυτού του αριστουργήματος του ιταλικού design.

Η ίδια ιδέα εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία καθ' όλη τη διάρκεια των 60 ετών, χωρίς να αλλοιωθούν οι υπόλοιπες αξίες του μοντέλου. Οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν να πλοηγηθούν στα περιεχόμενά της και παράλληλα να κατεβάσουν ενδιαφέρον υλικό.

 

Video - 500 Forever Young