To επόμενο Smart θα είναι μόνο ηλεκτρικό!


Η πληροφορία είχε κυκλοφορήσει από πέρυσι το φθινόπωρο με την εταιρία να έχει ήδη ανακοινώσει πως από το 2019 θα σταματήσει να παράγει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  • 24/4/2018

Την είδηση επισφράγισε πρόσφατα και ο Dieter Zetsche, o CEO της Daimler, ο οποίος ανέφερε στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της Mercedes-Benz πως από το 2020 όλα τα smart που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικά. Στην περασμένη έκθεση της Φρανκφούρτης είχε ανακοινωθεί πως κάτι τέτοιο θα ίσχυε για την βορειοαμερικανική αγορά από τα τέλη του 2019 και τελικά το ίδιο θα ισχύσει και για την Ευρώπη από το τέλος της δεκαετίας.

Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας ξενίζει αφού στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (σε αντίθεση με την Ελλάδα που πολλές φορές βλέπουμε smart στην εθνική οδό) τα smart χρησιμοποιούνται για κίνηση μόνο εντός πόλεως.

Από την άλλη, τα ηλεκτρικά smart θα βοηθήσουν την Mercedes-Benz να κατεβάσει και άλλο το μέσο όρο CO2 και μπροστά στους νέους κανονισμούς της Ε.Ε. Μάλιστα δεν αποκλείεται το επόμενο Renault Twingo να είναι και αυτό ηλεκτρικό με δεδομένη τόσο την συμπαραγωγή των δύο μοντέλων όσο και την συνεργασία σε επίπεδο κινητήρων.