Το επόμενο Mazda CX-3 θα είναι αισθητά μεγαλύτερο


Το CX-3 θα μεγαλώσει και θα αλλάξει κατηγορία δημιουργώντας έτσι ενδεχόμενα χώρο και για ένα ακόμα, πιο μικρό SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/9/2018

Η Mazda είναι μια από τις σημαντικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όχι μόνο από τις ιαπωνικές, που ενδεχόμενα στο μέλλον θα δηλώνει και πάλι του παρόν στην ελληνική αγορά. Σε μια τέτοια περίπτωση το μικρό της SUV, το CX-3, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη χώρα μας. Η νέα του γενιά αναμένεται σε περίπου δύο χρόνια από τώρα, δηλαδή κατά τη διάρκεια του 2020.

Σε σχέση με το τρέχον μοντέλο οι διαστάσεις θα αυξηθούν τόσο ώστε να αλλάξει κατηγορία και να ανταγωνίζεται αυτοκίνητο σαν το Toyota CH-R, το επίσης νέο Nissan Juke και τα Hyundai Κona και Kia S-tonic αντίστοιχα. Ανάλογα θα μεγαλώσουν και οι χώροι για τους επιβάτες στο εσωτερικό αλλά και για τις αποσκευές τους, μιας και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τα σημερινά 269 λίτρα.

Προκειμένου όλα τα παραπάνω να γίνουν εφικτά η επόμενη γενιά του CX-3 δεν θα βασίζεται στο πλαίσιο του Mazda 2 αλλά ούτε και σε αυτό του μεγαλύτερου Mazda 3. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί το νέο πλαίσιο SkyActiv II, που είναι πιο άκαμπτο σε σχέση με αυτό του προκατόχου του.

Οι κινητήρες βενζίνης θα είναι της γενιάς Mazda SkyActiv X και σε σχέση με τους προκατόχους του θα έχουν μειωμένη κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά 30%. Η επίσημη παρουσίασή τους θα γίνει μαζί με το νέο Mazda 3 και η απόδοσή τους θα φτάνει μέχρι και τους 190 PS.