Το concept Aesthetics Progressive Luxury είναι φόρος τιμής στα Ασημένια Βέλη


Η Mercedes θέλει να παρουσιάσει εντυπωσιακά την ηλεκτρική μάρκα της EQ και το πρωτότυπο θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ
  • 6/7/2018

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Mercedes παρουσίασε ένα γλυπτό που δίνει μια πρώτη εικόνα για ένα μελλοντικό της αυτοκίνητο. Αυτή τη φορά όχι για ένα μοντέλο παραγωγής, όπως η Α-Class Sedan, αλλά για ένα πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί φέτος στο Concours d’ Elegance του Pebble Beach.

Όπως φαίνεται από το γλυπτό πηγή έμπνευσης το πρωτότυπου είναι τα θρυλικά Ασημένια Βέλη γενικά και πιο ειδικά το αυτοκίνητο του ρεκόρ ταχύτητας από τη δεκαετία του ’30,

Οι φήμες πάντως αναφέρουν πως οι μηχανικοί των Γερμανών θα παρουσιάσουν ένα λειτουργικό concept, με πολλούς ίππους, προκειμένου να παρουσιάσουν με έναν όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακό τρόπο τη φουλ ηλεκτρική τους μάρκα, την EQ.

Εννοείται πως και το πρωτότυπο θα είναι φουλ ηλεκτρικό, ενώ το γεγονός πως το πίσω μέρος του γλυπτού που το απεικονίζει δείχνει να διαλύεται είναι μια ένδειξη για την ταχύτητα που μπορεί να ανταπτύξει. Κατά πάσα πιθανότητα θα απέχει πολύ από τα 432,7 km/h του ρεκόρ του 1938 αλλά θα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. 

Το τελευταίο ηλεκτρικό όχημα επίδειξης της Mercedes ήταν η SLS AMG Electric Drive που κατασκευάστηκε (και πουλήθηκε) σε ελάχιστα αντίτυπα και είχε 740 PS. Νούμερο που ίσως ξεπεράσει το Aesthetics Progressive Luxury.