To Audi e-tron GT πετά το γάντι στο Tesla Model S


Η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του πρωτότυπο e-Tron GT που θα μπει στην παραγωγή τέλη της τωρινής με αρχές της επόμενης δεκαετίας στοχεύοντας απευθείας στο sedan της Tesla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/3/2018

Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Audi είναι προετοιμάζεται για να μπει στα λημέρια της Tesla με ένα πλήρως ηλεκτρικό sedan που αναμφίβολα θα έχει όλα τα φόντα για να ανταγωνιστεί το πολύ-διαφημιζόμενο Model S. Τουλάχιστον ποιοτικά το γερμανικό μοντέλο σίγουρα θα είναι ανώτερο από το μέτριο εσωτερικό που διαθέτει το Tesla Model S και όπως καταλαβαίνετε η εταιρία του Elon Musk θα ζορίζεται όλο και περισσότερο από εδώ και στο εξής αφού οι κολοσσοί θα λανσάρουν νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επί της ουσίας το e-Tron GT αναμένεται να είναι ένα μεγάλο τετράθυρο μοντέλο με κουπέ στιλ που θα εφοδιάζεται με την πιο πρόσφατο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την Porsche Mission E.

Εδώ να πούμε πως σχεδιαστικά το concept που θα παρουσιαστεί διαδικτυακά τον Απρίλιο θα προλογίζει το σχεδιαστικό στιλ που θα υιοθετηθεί στα Audi Sport. Υπενθυμίζεται πως η Audi θα έχει λανσάρει έως το 2025 περίπου 20 ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς θα λανσαριστεί το ηλεκτρικό SUV με την ονομασία e-tron Quattro που θα ανταγωνιστεί την Jaguar i-Pace και θα κοστίζει περίπου 80.000€.