Το ανανεωμένο Mitsubishi Outlander PHEV έχει περισσότερη ισχύ και αυτονομία


Η Mitsubishi αναβάθμισε το Outlander PHEV, δίνοντας έμφαση τόσο στα μηχανικά μέρη όσο και στη σχεδίασή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: MITSUBISHI
  • 19/6/2018

Ο κινητήρας των 2,4 lt είναι πλέον πιο ισχυρός σε σχέση με το παρελθόν. Αποδίδει ισχύ 135 PS και έχει ροπή 211 Nm έναντι των 121 PS και των 190 Nm κατά το παρελθόν, αντίστοιχα. Μάλιστα, υπάρχει κι ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος κινεί τον πίσω άξονα και έχει ισχύ 95 PS! Επιπλέον, η ισχύς της μπαταρίας έχει αυξηθεί κατά 10%. Η συνολική χωρητικότητά της είναι 13,8 kWh, χάρη στην προσθήκη νέων κυψελών. Αυτές οι αλλαγές εξασφαλίζουν στο 2019 Mitsubishi Outlander PHEV τελική ταχύτητα της τάξης των 135 km/h (από 125 km/h), ενώ η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h διαρκεί 0,5 sec λιγότερο (10,5 από 11,0 sec). Επίσης, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 170 km/h.

Σε ό,τι αφορά τα της κατανάλωσης, το εύρος της μηδενικής εκπομπής ρύπων φτάνει τα 45 km, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του WLTP. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση μπορεί να φτάσει τα 2 lt/100 km και η εκπομπή CO2 τα 46 g/km. Οι αλλαγές στα μηχανικά μέρη περιλαμβάνουν επίσης νέα αμορτισέρ και στους δύο άξονες, εκ νέου ρυθμισμένο σύστημα διεύθυνσης με νέα χαρτογράφηση του υπολογιστή του υποβοηθούμενου τιμονιού, αναβαθμισμένο traction control και την τοποθέτηση μεγαλύτερων δίσκων στον μπροστινό άξονα.

Η Mitsubishi πρόσθεσε επίσης δύο νέα προγράμματα οδήγησης, που ονομάζονται “snow” και “sport”. Το μεν 1ο βελτιώνει την εκκίνηση σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση, όπως το χιόνι, αλλά και την οδική συμπεριφορά στις ολισθηρές επιφάνειες, ενώ το 2ο κάνει την απόκριση του κινητήρα πιο άμεση, παρέχοντας και περισσότερη πρόσφυση.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση και την εμφάνιση, το ανανεωμένο Mitsbishi Outlander PHEV εφοδιάζεται με ζάντες 18 in, έχει επανασχεδιασμένη πρόσοψη, πιο ογκώδεις προφυλακτήρες, νέους προβολείς ομίχλης και νέας σχεδίασης φώτα LED. Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί μία μεγαλύτερη αεροτομή οροφής, αλλά και ένας νέας σχεδίασης προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέα μπροστινά καθίσματα, που παρέχουν περισσότερη άνεση και καλύτερη πλευρική στήριξη, ο νέος πίνακας οργάνων και τα καινούργια χειριστήρια του συστήματος τετρακίνησης Super-All Wheel Control, που πλέον διαθέτει πρόγραμμα sport, ενώ οι περισσότεροι από τους διακόπτες έχουν διαταχθεί εκ νέου. Η Mitsubishi θα λανσάρει το ανανεωμένο Outlander PHEV τον ερχόμενο Σεπτέμβριο...