Το ανανεωμένο Jeep Renegade θα πωλείται από το Σεπτέμβριο


To Renegade δεν άλλαξε εμφάνιση και πλαίσιο αλλά άλλαξε κινητήρες βενζίνης και μάλιστα ριζικά, καθώς η βάση είναι πλέον τα 1.000 κυβικά.

  • 21/6/2018

Μετά την παρουσίαση της εξωτερικής εμφάνισης του Renegade, που απλά διαφέρει στα σημεία εξασφαλίζοντάς του μια πιο σύγχρονη εικόνα χωρίς να έχει επηρεάσει το όλο look του, η Jeep έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και από το εσωτερικό του.

Και εδώ οι διαφοροποιήσεις δεν είναι μεγάλες. Απλά οι περισσότερες θήκες και θέσεις για μικροαντικείμενα το καθιστούν πιο πρακτικό και λειτουργικό. Το μέγεθος της οθόνης του συστήματος infotainment Uconnect κυμαίνεται ανάλογα με την έκδοση από 5,0 έως και 8,4 ίντσες, ενώ τα συστήματα υποβοήθησης και πολλά είναι και αποτελεσματικά. Το ίδιο ισχύει και για τις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones.

Ακόμα πιο σημαντικά είναι τα νέα για την καινούργια γενιά κινητήρων βενζίνης, μιας και η Jeep μπήκε για τα καλά στην εποχή του downsizing. Έτσι ο βασικός κινητήρας είναι ένας τρικύλινδρος 1.000 cc με απόδοση 120 PS και 190 Nm, που καταλήγουν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Ακολουθεί ένας τετρακύλινδρος 1.300 cc με απόδοση είτε 150 είτε 180 PS, ενώ η ροπή είναι σε κάθε περίπτωση 270 Νm. Η έκδοση των 150 PS είναι προσθιοκίνητη με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων ενώ η πιο δυνατή και τετρακίνητη σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων της Jeep.

Οι κινητήρες πετρελαίου των 1.600 cc (120 PS) και 2.000 cc (140 και 170 PS), συνεχίζουν κανονικά, ενώ και το ανανεωμένο Renegade, οι πωλήσεις του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο, θα είναι και πάλι το πιο ικανό off road της μικρής κατηγορίας των SUV.