Τίτλοι τέλους για το Toyota Avensis


Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το Avensis θα ολοκληρώσει τον κύκλο του ως μοντέλο, αλλά λόγω της πολύ χαμηλής ζήτησης η παραγωγή στην Βρετανία διακόπτεται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/3/2018

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα το Avensis και ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείται στην κατηγορία είχαν από καιρό αποδυναμώσει το στίγμα του αυτοκινήτου στην αγορά. Χαρακτηριστικό είναι πως πέρυσι στην Ευρώπη πουλήθηκαν μόλις 25.319 Avensis παρουσιάζοντας περαιτέρω μείωση 26% σε σχέση με το 2016.

Εδώ να πούμε πως οι 183.288 πωλήσεις VW Passat και 81.140 πωλήσεις Skoda Superb δεν θεωρούνται ικανοποιητικό νούμερο επιβεβαιώνοντας την τεράστια πτώση που υπάρχει στην μεσαία και μικρομεσαία κατηγορία των σεντάν οικογενειακών με τα SUV/crossover να ανεβάζουν συνεχώς τα ποσοστά τους.

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του C-HR που πάει για ρεκόρ πωλήσεων με το αγοραστικό κοινό να αγνοεί τα μεγάλα sedan (το ίδιο δεν ισχύει και στις premium κατηγορίες) αλλά και station. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα η Toyota τερμάτισε την παραγωγή όλων των εκδόσεων του Avensis και οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως η νέα γενιά θα αργήσει πολύ. Αν υπάρξει, διότι το κενό θα μπορούσε να καλύψει μια τετράθυρη εκδοχή του νέου Auris (ή Corolla αν προτιμάτε).