Τι θέμα υπάρχει με τις ζώνες ασφαλείας των VW και Seat; (video)


Ένα μικρό πρόβλημα ανέδειξε το φιλανδικό περιοδικό Teknikan Maailma σχετικά με τις ζώνες ασφαλείας για τους πίσω επιβαίνοντες στα μοντέλα Seat Arona και Ibiza, καθώς και VW Polo.

  • 10/5/2018

Σε πρόσφατες δοκιμές που πραγματοποίησε το φινλανδικό περιοδικό παρατηρήθηκε πως υπήρξαν περιπτώσεις απασφάλισης της πίσω ζώνης ασφαλείας των επιβατών και συγκεκριμένα του αριστερού. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην διάρκεια της δοκιμής αλλαγής κατεύθυνσης με τις πέντε θέσεις των επιβατών κατειλημμένες. Όπως φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα το πρόβλημα δεν ήταν κατασκευαστικό αλλά ένα πολύ απλό που θυμίζει παιδικά λάθη.

Όταν υπήρχε απότομη μεταβολή φορτίου (π.χ. στην διάρκεια στροφής ή στο lane change που έκανε το Teknikan Maailma) ο μεσαίος επιβάτες πίεζε με το βάρος του την δική του βάση της ζώνης η οποία ακουμπούσε στο κουμπί απασφάλισης του διπλανού αριστερού επιβάτη. Το θέμα επιβεβαιώθηκες από την Seat και την VW που θα κάνουν τις δικές τους δοκιμές.

Πάντως, αυτά θα μπορούσε να πει κανείς πως συμβαίνουν και πιθανότατα οι δύο εταιρίες να ανακοινώσουν μελλοντικά μία ανάκληση για να διορθωθεί το εργονομικό κυρίως θέμα. Το οποίο να διευκρινίσουμε πως εντοπίστηκε μόνο στα Seat Ibiza & Arona, καθώς και στο VW Polo, μετά από δοκιμές που έκαναν οι Φινλανδοί και σε άλλα μοντέλα (όπως το T-Roc).