Τι «φωτογραφίζει» το Volkswagen I.D. Vizzion;


Στο σαλόνι της Γενεύης η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει ένα νέο concept car που εντάσσεται στην γνωστή σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων I.D. Το ενδιαφέρον είναι πως δεν έχει ούτε τιμόνι, μήτε πεντάλ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/2/2018

H VW έδωσε στην δημοσιότητα μερικά σχέδια από το I.D. Vizzion, ένα μεγάλο sedan με μήκος που φτάνει τα 5,11 m και που προλογίζει μία αντίστοιχη ηλεκτρική έκδοση για μετά το 2020. Εδώ να πούμε πως εκείνη την χρονιά η γερμανική εταιρία θα λανσάρει το πρώτο κόμπακτ ηλεκτρικό της σειράς I.D. και λίγο μετά ένα επίσης ηλεκτροκίνητο SUV. Μέχρι το 2025 θα έχουν παρουσιασθεί περισσότερα από 20 μοντέλα EV ευρείας παραγωγής.

Τώρα, στην περίπτωση του I.D. Vizzion η VW αναφέρει πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων που όχι μόνο σέβεται το περιβάλλον, αλλά προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Όλα αυτά χάρη στην προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5 και για αυτό από το εσωτερικό απουσιάζει το τιμόνι και τα κλασικά χειριστήρια (πεντάλ, επιλογέας κ.α.).

Τo I.D. Vizzion εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 306 PS που αντλούν ηλεκτρική ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 111kWh. Η κίνηση μεταφέρεται και στους δύο άξονες. Οι μεγάλες μπαταρίες λιθίου-ιόντων προσφέρουν αυτονομία για 665 km με την μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 180 km/h. Περισσότερα θα έχουμε με την δημοσίευση των πλήρων στοιχείων και νέων φωτογραφιών.