Τι ετοιμάζει η Bugatti για τα επόμενα χρόνια;


Ένας από τους μικρότερους αλλά και πιο διάσημους κατασκευαστές στην αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να διευρύνει τον μύθο της Chiron.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/9/2018

Όπως έγινε με την Veyron έτσι και με την Chiron η γαλλική εταιρία έχει ήδη δρομολογήσει κάποιες νέες εκδόσεις και παραλλαγές αφού η νέα Bugatti έχει μπροστά της τουλάχιστον μία δεκαετή πορεία. Η Divo ήταν προφανώς η έναρξη αυτής της σειράς και σύμφωνα με το γαλλικό Automobile έπονται ακόμη τρία μοντέλα με σπέσιαλ προσέγγιση και που φυσικά θα απευθύνονται σε εκλεκτούς και επιλεγμένους δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο.

Έτσι, μετά την «αεροδυναμική» Divo αναμένεται μία Chiron SS της οποίας το ακρωνύμιο θα βασίζεται στις λέξεις Super Sport και που θα έχει ακόμη πιο «πιστάδικο» στήσιμο. Στη συνέχεια θα δούμε μία Chiron με ακόμη πιο hardcore αεροδυναμική από την Divo και με πολύ λιγότερα κιλά προς όφελος των δυναμικών χαρακτηριστικών.

Τέλος, η Chiron θα υπάρξει και σε Roadster εκδοχή. Και οι τρεις Chiron θα παραχθούν σε πολύ περιορισμένο αριθμό δίχως να αποκλείεται αν δούμε και ειδικές κατόπιν παραγγελίες ή one-off αυτοκίνητα όπως συνηθίζουν οι Pagani και Koenigsegg. Επίσης υπάρχουν φήμες σε βάθος δεκαετίας για μία ηλεκτρική Chiron με την συμμετοχή της Rimac της οποίας το 10% κατέχει η Porsche.