Τέλος τα diesel επιβατικά για την FCA


Η Fiat Chrysler Automobiles σκοπεύει να ανακοινώσει το ερχόμενο καλοκαίρι που θα καταργήσει κάθε πετρελαιοκίνητη έκδοση από τα επιβατικά της μοντέλα έως το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/2/2018

Συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου η FCA θα παρουσιάσει ένα ακόμη πλάνο για τα μελλοντικά της μοντέλα και την παραγωγικότητα της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Από εκεί και έπειτα, δηλ. από το 2022, κανένα επιβατικό μοντέλο των Alfa Romeo, Fiat, Jeep και Maserati δεν θα έχει diesel έκδοση.

Στην παραγωγή θα παραμείνουν συγκεκριμένοι πετρελαιοκινητήρες που θα κινούν συγκεκριμένα βαν και επαγγελματικά μοντέλα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times. Η FCA προστίθεται στις εταιρίες που ανακοινώνουν κάπως πρόωρα την κατάργηση των diesel από σήμερα για το 2022.

H Toyota έχει ανακοινώσει πως δεν θα υπάρξει diesel μοντέλο της από το Auris και κάτω δίνοντας έμφαση στα ηλεκτροϋβριδικά. Η Porsche από την άλλη ανακοίνωσε και αυτή αιφνιδιαστικά πως καταργεί τους πετρελαιοκινητήρες με τις κακές γλώσσες να κάνουν λόγο για σύνδεση με το γνωστό σκάνδαλο παραποίησης εκπομπής ρύπων.