Τέλος για τα Opel Adam, Karl και Zafira


Η Opel κόβει μοντέλα και πλαίσια, ενώ ετοιμάζει μια νέα γενιά κινητήρων βενζίνης που αναμένεται σε περίπου τρία χρόνια.

  • 17/7/2018

Η εξαγορά της Opel από τον όμιλο της PSA επιφέρει διάφορες αλλαγές στη γκάμα της πρώτης, που στόχο έχουν φυσικά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της. Ένα από τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η κατάργηση των mini μοντέλων της μάρκας του Adam και του Karl. Το πρώτο είχε έναν πιο premium προσανατολισμό αλλά στην πράξη δεν μπόρεσε ποτέ να καθιερωθεί, ενώ το δεύτερο δεν ήρθε καν στην Ελλάδα.

Θύμα των αλλαγών αυτών έπεσε και ένα μοντέλο που στο παρελθόν ήταν αρκετά επιτυχημένο εμπορικά. Ο λόγος για το Zafira, η τρίτη γενιά του οποίου είναι τελικά και η τελευταία. Για τη συγκεκριμένη απόφαση έπαιξε ρόλο η πρακτικά ανύπαρκτη πλέον ζήτηση για κλασικά πολυμορφικά και βέβαια η μεγάλη γκάμα σε SUV, που παρέχουν αντίστοιχους χώρους, του ομίλου PSA.

Με βάση τον προγραμματισμό του γαλλικού ομίλου για την Opel στο μέλλον όλα της τα μοντέλα θα βασίζονται σε δύο μόλις πλαίσια, ενώ η παράλληλα εξέλιξή τους με μοντέλων των άλλων εταιρειών του ομίλου θα μειώσει το κόστος εξέλιξής τους από 20 έως και 50%. Παράλληλα μια νέα γενιά κινητήρων βενζίνης αναμένεται το 2022, η οποία θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα στη νέα γενιά του Astra που θα εμφανιστεί τότε.