Τέλος εποχής για το Subaru WRX STI στην Ευρώπη


Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια η διάθεση του πιο ονομαστού μοντέλου της Subaru, του WRΧ STi θα σταματήσει, στην Ευρώπη τουλάχιστον, στα τέλη του 2018. Και αυτό παρά την πρόσφατη ανανέωσή του, ενώ θα έχει προηγηθεί, στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού, η διακοπή της παραγωγής του με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

  • 22/11/2017

Αυτό προέκυψε έπειτα από ανακοίνωση της Subaru Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία ο λόγος για την αναστολή της διάθεσης του WRX STi, που κινείται από έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο boxer 2.500 cc με 305 PS, είναι οι ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, που καθιστούν ανέφικτη τη συνέχιση των πωλήσεών του στην Ευρώπη.

Γεγονός είναι πάντως πως στη Γερμανία και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με άλλες αγορές, το WRX STi δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλές και ενδεικτικό για αυτό είναι πως από το 2011 μέχρι τώρα δεν έχουν πωληθεί πάνω από 859 μονάδες.

Επίσης η Subaru έχει ήδη παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός μελλοντικού αντίστοιχου μοντέλου, που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και κάποια μορφή ηλεκτρικής υποβοήθησης για τον κινητήρα του.